habernediyor.com

Dışişleri'nden Arap Ligi'ne tepki

GÜNDEM

Dışişleri, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nin 158'inci toplantısında ülkemize yönelik açıklamalar ve kararlara dair, "Bu açıklamalar ve kararları tümüyle reddediyoruz." denildi.

Dışişleri Bakanlığı, konseyin dün gerçekleştirilen 158'inci toplantısında ülkemize yönelik ifadeler ve kararlara dair yazılı bir açıklamada bulundu.

Türkiye karşıtı ifadelere sert tepki gösterilen açıklamada, "Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nin dün düzenlenen 158'inci toplantısı, bir defa daha Türkiye'ye yönelik mesnetsiz iddialar içeren açıklamalara ve kararlara sahne olmuştur. Bu açıklamaları ve kararları tümüyle reddediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

"Terörle mücadelemiz sürecek"

Kararların, 'kısa vadeli ve dar görüşlü bazı münferit menfaatlerin tesiri altında' alındığının altı çizilen açıklamada, "Bahse konu kararlar Arap Ligi'ni, bölgesel problemlerin çözümüne yapıcı, somut ve sürdürülebilir katkı sağlama olanağından mahrum bırakmaktadır." yorumu yapıldı.

Söz konusu açıklamada, ön yargılı yaklaşımlara karşın ülkemizin, çıkarlarına ve milli güvenliğine yönelik terör tehditleriyle mücadele etmeye, uluslararası hukukun norm ve ilkeleri çerçevesinde devam edeceğine de dikkat çekildi. 

Ülkemizin ayrılıkçı terörizme karşı sürdürdüğü mücadelenin bölge ülkelerinin siyasi birliği, toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması yönünden de kritik bir önem taşıdığı kaydedilen açıklamada, "Türkiye, bölgede refah ve istikrarın sağlanmasını ortak amaç olarak benimseyen bütün Arap Ligi mensubu ülkelerle çalışmaya hazır durumda olduğunu bu vesileyle bir defa daha tekrarlamaktadır." denildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.