habernediyor.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk İslam şehirlerinden Hive'yi ziyaret etti

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’a yaptığı ziyaret sırasında Türk İslam tarihinin kadim ve önemli merkezlerinden Hive'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Özbekistan'ına gitti. Başkent Taşkent'teki resmi temaslarını tamamlayan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile ziyaretin ikinci kısmı için Urgenç'e hava yoluyla ulaştı.

Buradan da kara yoluyla tarihi kent Hive’ye hareket eden Erdoğan çiftine, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve eşi Ziroat Mirziyoyeva eşlik etti.

Urgenç'i Türk İslam şehri Hive'ye bağlayan yolların tamamı Türk ve Özbekistan bayrakları ile süslendi. Şehrin birçok yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindeki Türk heyetinin yaptığı ziyaretten duyulan memnuniyeti ifade eden afişler asıldı.

Erdoğan ve Mirziyoyev'e bu gezilerinde Türk heyeti de eşlik etti. İki lider ve beraberindeki heyet ‘İçan Kale’ isimli alanda sevinçle ve coşkuyla karşılandı. Burada düzenlenen karşılama töreninde Türk İslam geleneklerinde yer alan örnekler sergilendi. Karşılama törenin ardından Erdoğan ile Mirziyoyev'e İçan Kale’deki eserleri gezdi ve yakından inceledi.

Törende halk oyunu ekipleri performans sergilerken, kadim şehir Hive halkı da geçmişten günümüze Türk kültürünün izlerini taşıyan kıyafetler giydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, ziyaretlerinin ardından İçan Kale'den ayrıldılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.