habernediyor.com

Bütçe görüşmelerinde gergin anlar

GÜNDEM

TBMM Genel Kurulunda getirilen 2023 yılı bütçesi ile ilgili görüşmelerde gergin anlar yaşandı. AK Partili isimler, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına tepki gösterdi. Kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bu bir adaylık konuşmasıydı, bütçe değil." dedi. İşte Meclis'teki gergin anlardan bazı detaylar...

2023 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. Gergin başlayan görüşmelerde AK Parti ve CHP milletvekilleri atıştı. Bazı milletvekilleri ise birbirlerinin üzerine yürüdü. Hükümet adına konuşma yapan isim Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay oldu. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise partisi adına kürsüye çıktı. CHP liderinin hükümete yönelik söylemleri, AK Parti sıralarından tepki geldi.

Kılıçdaroğlu: "Erdoğan gelsin, bütçeyi kendisi savunsun"

Cumartesi günü açıkladıkları Türkiye vizyonunu gerçekleştirmek için dünya çapında tanınmış isimlerle çalışacaklarına değinen Kılıçdaroğlu, "Saray Türkiye'sinin karşısına bu vizyonla çıkıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başdanışmanı olan Mehmet Uçum'a ne demişti? 'Bu tek kişilik hükümettir.' Madem öyle buraya gelecek ve bütçesini kendisi savunacak. Atamayla göreve gelen kişiler bizde oy istiyor, bu abestir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi bütçesini savunacak. Çoğu bakan da böyle. Talimat almadan hiçbir şey yapamazlar. Yangın söndürmeye giderken bile talimat bekliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu baronları rahat rahat geziyor"

Dünyadaki en aşağılık kişilerin uyuşturucu baronları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de adeta cirit atıyorlar. Öyle yasal düzenlemeler yapıldı ki bu insanlar artık paralarını ülkeye kolayca sokuyor. Uyuşturucu baronlarını ve onların önünü açanları deftere kaydettik, hesap sorulacak. Ülke tarihindeki en büyük uyuşturucu operasyonunu yaptınız, sonra hepsi serbest kaldı. Sanıklarla İçişleri Bakanı Soylu'nun oğlu arasında nasıl bir ilişki mevcut? Sırbistan'a gönderildiği söylenen çete lideri, İstanbul'un göbeğine yerleşerek faaliyetlerini nasıl yönetti? Rakip çete rahatça Türkiye'ye girerek bu çete liderini nasıl öldürdü? Bunların cevabını verin." dedi.

Canikli'den Kılıçdaroğlu'na "temiz para" tepkisi

Kürsüye çıkarak konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun "Londra'dan temiz para getireceğim." şeklindeki ifadesini hatırlatan Canikli, "Orada bulunan temiz paracılar bunu gözü kapalı kabul mu edecekler. Kollarını açmış beklemiyorlar. Sizi yönlendirdikleri adrese uğramadan temiz parayı alamazsınız. O adres de IMF'dir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş: "Bütçe değil, adaylık konuşması yaptı"

İç ve dış vesayet odaklarına karşı verdikleri mücadelenin süreceğini kaydeden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu sürekli gergi bir üslupla AK Parti'yi hedef alarak konuşuyor, bazen de hakarete varan şeyler söylüyor. Bu şekilde konuşmalar yapmak, ana muhalefet partisi liderine yakışmıyor. CHP'nin milletvekillerini kimin seçtiği ortada. Bütçe değil, seçim konuşması yapıyor. Sürekli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'diktatör' ve 'tiran' gibi ifadeler kullanıyor. Erdoğan'ın halkta karşılığı olmadığını düşünüyorsanız adaylığını koyun." ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay'dan CHP liderine "Gazi Meclis" tepkisi

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay oldu. Kılıçdaroğlu'nun, "Bu ayakları bırakın, Gazi Meclis'in ne olduğu bellidir." şeklindeki ifadesine tepki gösteren Oktay, "FETÖ'nün sözcülüğünü yapan kişilerin buraya 'Gazi Meclis' demeleri beklenemezdi zaten. Üzerine bombalar yağan bir Meclise gaziliği yakıştırmıyor musunuz? Böyle bir kişinin halka vadettiği sadece 'mandacılık' olabilir. Milletimiz, bunun yanıtını verecektir." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.