habernediyor.com

Bakanlık, Migros’a ‘Dur’ dedi: Bakan Bilgin resmen açıkladı

GÜNDEM

Migros çalışanlarının maaşlarına zam yapılması yönünde yaptıkları gösteriler ve sonrasında bazı şubelerde işten çıkarılan Migros çalışanlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Bakan Vedat Bilgin, Migros personeli işçilerin şikayetleri hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Migros çalışanlarının son günlerde artan şikayetleri sonrasında yaşanan olaylar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını harekete geçirdi.

“Asgari ücretle bu işi yapmayız”

Esenyurt Migros Deposu’nda görev alan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zammı protesto ederek 3 Şubat günü iş bırakma eylemi başlatmıştı. 450 çalışanın katıldığı gösterilerde “Hakkımızı istiyoruz” sloganları atılmıştı. Zor şartlarda çalıştıklarını ve hakettikleri maaşı alamadıklarını belirten işçiler, zammı protesto etmişti.

Depoda görev alan çalışanlardan Bekir Gök, çalışma koşullarının zorluğundan söz ederek, “Taşeron şirkete bağlı olarak Migros’un deposunda çalışıyoruz. Asgari ücreti çalışanlara dayatmaya çalışıyorlar. Hamallık yapıyoruz. Vatandaş 1 tane yağ aldığı zaman zorlanıyor biz kolilerce bunları taşıyoruz. Bizim işimiz, ağır iş grubuna giriyor fakat sırf faydalanmayalım diye 10-15 kadın işçi çalıştırıyorlar. Biz, asgari ücretle bu işi yapmayacağımızı söyledik fakat onlar kabul etmedi. Hepimiz, 450 kişi olarak iş bırakmaya karar verdik. Şu an iş durdu, hakkımızı istiyoruz” şeklinde konuşmuştu.

İşten çıkarılanlar da protesto düzenledi

Öte yandan sonraki günlerde Migros’un Beykoz şubesinde işten çıkarılan personeller, eylem yaptı. Eylem sürelerinin bitmesinin ardından polis ekiplerinin anonslarına rağmen dağılmayan göstericilere ekipler müdahalede bulundu. Ardından çok sayıda gösterici çevik kuvvet aracına bindirildikten sonra gözaltına alındı. 

Bakanlık harekete geçti: 'Soruşturma başlatıldı'

Migros’ta çalışan personelin, şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Bilgin, “Hiçbir emekçimizin, işçimizin mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.