habernediyor.com

Bakan son noktayı koydu: Kimse itibar etmesin!

GÜNDEM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trakya'da Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura firmalarının doğaz gaz için yürüttükleri çalışmalara ilişkin, "Keşif çalışmaları devam ediyor ama miktar ve rezerve ilişkin çıkan rakamlar henüz teyit edilmiş değil. Biz söylemeden itibar etmesin kimse." açıklamasında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında bir elektrik ve doğal gaz hattı kurulması amacıyla çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Bakan Dönmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Çalışmalar devam ediyor"

Türkiye ile KKTC arasında kurulması planlanan doğal gaz ve elektrik hatlarına ilişkin soruya Dönmez, "Çalışmalar devam ediyor. Ada'nın enerji ihtiyacı ile ilgili hem kablo hem boru hattı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Takvim belli değil henüz." yanıtını verdi. 

Dönmez, Trakya'da Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura firmalarının doğaz gaz için yürüttükleri çalışmalara ilişkin, "Keşif çalışmaları devam ediyor ama miktar ve rezerve ilişkin çıkan rakamlar henüz teyit edilmiş değil. Biz söylemeden itibar etmesin kimse." yanıtını verdi. 

Ne olmuştu?

Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura firmalarının, Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yürüttükleri keşif çalışmaları dâhilinde 286 milyar metreküplük doğal gaz rezervi tespit ettikleri belirtilmişti. 

Trakya bölgesinde yapılan doğal gaz ve petrol keşif çalışmaları için 2016 yılının Mayıs ayında sözleşme imzalayan Norveçli Equinor firması ile Kanadalı Valeura firmalarının keşfi, bölge halkı tarafından heyecanla karşılanmıştı. Keşif çalışmaları dâhilinde kanıtlanmış hidrokarbon kaynaklarına ulaştıklarını kaydeden yetkililer, bir köylünün tarlasında 286 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu aktarmıştı. 

Diğer yandan, söz konusu keşifin ardından bölgedeki arazilerin fiyatı da yüzde 40 oranında artış göstermişti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.