habernediyor.com

Ankara'da sel Akyurt'u vurdu: Ölü sayısı artıyor

GÜNDEM

Ankara'da sağanak yağış sebebiyle meydana gelen selde 2 kişinin öldüğü açıklanırken, bugün ölü sayısı 3'e yükseldi. Üç kişinin yaşamını yitirmesine yol açan sağanak yağış bugün de devam edecek. Valilik dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı. Selden en çok etkilenen Akyurt ilçesinde ise temizlik çalışmaları devam ediyor.

Başkent Ankara'ya bağlı Akyurt ilçesinde sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

İlçede akşam saatleri itibarıyla bastıran yağış sebebiyle bazı sokak ve caddeler sel sularıyla doldu, araçlar yolda mahsur kaldı.



3 kişi yaşamını yitirdi

Vali Vasip Şahin, su baskını ve sel meydana gelen ilçede bir kişinin elektrik çarpması neticesinde can verdiğini bildirdi.

Can veren kişinin Muhammet Şahin (21) olduğu, iş yerinde elektrik akımına kapıldığı belirtildi.

Teberik köyünde ikamet eden Mustafa Demirel (67) ise selden kaçtığı esnada düşerek can verdi. Bugün yapılan açıklamada 1 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı ve böylece ölü sayısı 3'e çıktı. Bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

AFAD: Gelişmeleri yakından izliyoruz.

İş yerleri ve evlerde su baskınlarının yaşandığı geldiği ilçede, ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi), AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve Akyurt Belediyesi personelleri çalışma başlattı.

AFAD tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Akyurt ilçesinde meydana gelen sağanak yağış sebebiyle bölgede su bakını ve sel yaşandığı kaydedilerek, "Personellerimiz bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeleri yakından izliyoruz." denildi. 

Süleyman Soylu bölgede

İçişleri Bakanı Soylu, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile birlikte akşam saatleri itibarıyla başlayan sağanak yağışın ardından su baskını ve selin meydana geldiği ilçe merkezine ulaştı.

Yıldırım ve Kızıl mahallelerinde incelemeler yapan Soylu, Başkan Ayık ile birlikte selden zarar gören yurttaşlardan bilgi aldı.

Yarın için de yağış uyarısı yapıldı

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yarın yerel olarak sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

Açıklamada, yağış esnasında dolu ve şiddetli rüzgar beklendiğinden ani su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması talep edildi.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.