habernediyor.com

Altun: Yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti!

GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Orta Doğu barış planına ilişkin, "Ortadoğu Barış Planı veya Yüzyılın Anlaşması tabirlerinin oldukça hatalı olduğunu düşünüyorum. Bize göre bu 'işgal ve imha planı' ya da 'yüzyılın ihaneti' olarak adlandırılmayı daha çok hak ediyor." açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, sözde Orta Doğu barış planı kapsamında Kudüs'ün İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan sözde Orta Doğu barış planına tepki geldi.

Altun, Hürriyet gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Söz konusu planın adlandırılması konusunda bir sorun olduğunu kaydeden Altun, "Ortadoğu Barış Planı" veya "Yüzyılın Anlaşması" tabirlerinin oldukça hatalı olduğunu düşünüyorum. Planın içeriğini okudukça bunu çok net görüyorsunuz. Bize göre bu 'işgal ve imha planı' ya da 'yüzyılın ihaneti' olarak adlandırılmayı daha çok hak ediyor.'' diye konuştu.

"Barış planı değil, savaş ilanıdır"

Altun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderlik krizini ortadan kaldırmak amacıyla planın hazırlandığını belirterek, ''İki tarafın müzakeresinden ziyade, tek taraflı bir dayatma var burada. Hatta ve hatta bu konuyu biraz bilenler, tek tarafın İsrail değil, Netanyahu ve çevresindeki siyasi elitler olduğunu da çok rahat göreceklerdir. Bu yönüyle baktığınızda, planın barış gündemiyle ya da Filistin-İsrail meselesinin sürdürülebilir çözümü ile hiçbir ilgisinin olmadığını görebilirsiniz. Tüm hedefleri, zaman kazanmak ve bu arada işgal edilen alanları genişletmektir. Barış planı değil, savaş ilanıdır bu." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir meşruiyeti yoktur"

Türkiye'nin tavrının bir kez daha altını çizen Altun, ''Planı hazırlayanlar uygulanmayacağını iyi biliyorlar. Hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu planı asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz." dedi. 

Trump'ın sözde "Yüzyılın Barış Planı"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını uluslararası kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğu tehdidinde bulunmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde değerlendirmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.