habernediyor.com

"Allah, Pervin Buldan'ın belasını versin!"

GÜNDEM

Gara’da terör örgütü (reklam gibi olmasın) PKK mensubu teröristler tarafından acımasızca katledilen 13 vatan evladından Gaziantepli Topçu Er Müslüm Altıntaş’ın ailesi konuştu. Evladının şehadetiyle gururlu olduğunu belirten baba Şevket Altıntaş, oğlunun tek kurşunla başından vurulduğunu, aç bırakıldığını ve işkenceye maruz kaldığını gördüklerini söyledi.

2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pürümür ilçesi karayolunda Erzincan’da bulunan askerî birliğine katılmak için yola çıkan Topçu Er Müslüm Altıntaş, bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kaçırılmıştı. Gara’da terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından yakın mesafeden başına kurşun sıkılarak infaz edilen şehit Müslüm Altıntaş’ın babası ve annesi PKK'ya lanet okurken, şehit annesi ve babası olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

"Hükümetimize karşı bizi kışkırtmak istiyorlar"

Baba Şevket Altıntaş şunları söyledi:

"Bazıları hükumetimize karşı bizi kışkırtmaya çalıştı. Evlat acısı… O manzarayı görmek hiç kolay değil fakat gururluyum. Giden evlatlarımızın üzerinden siyaset yapmanın hiçbir izahı yok. Kan, beden, can üzerinden siyaset yapılmaz. Senelerce bizi evladımızla imtihan ettiler, bize bu zulmü yaşattılar. Bizleri hükümetimize karşı kışkırtmak istediler. Siyasete girmek istemiyordum ama bir an gönlümden böyle geldi; Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bu kadar iyi niyetine karşı evladımızın şehadetini bize ters göstermek isteyen siyasetçilere söylüyorum.

Evlatlarımızı kaçıran teröristlerin sözcüleri bize 'Merak etmeyin, gerillalar kendileri yemez yedirirler, içmez içirirler, çocuklarınıza yedidirler' diyorlardı. Gerilla diyorlardı, terörist değil. Bunu topluma öyle inandırdılar ki, masum saf kürdüm bunlara inandı ve aynı söylemlerde bulundu. Biz bile inandık bunlara. Fakat üs akıl ne isterse taban bunu yapıyor."

Evladımın cesedi bütündü, işkence görmüştü!

2 yıl önce İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) kendilerini aradığını ve umutlandırdıklarını da anlatan baba Şevket Altıntaş, evladına işkence yapıldığını gördüklerini söyleyerek, teşhis için oğlunun cansız bedenine baktığında yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Oğluma senelerce işkence yapmışlar. Oğlumu aç bırakmışlar, bir deri bir kemik kalmış. Bu nedenle tanıyamadık evladımızı. Ben babası olarak oğlumu tanıyamadım, annesi bile tanıyamadı. Evladımı sol ayağının baş parmağından tanıdım. Bir deri bir kemik kalmıştı. Hani bunlar (teröristler) yemez yedirirlerdi? İyi misafir ederlerdi hani? PKK ve HDP’ye inanan gençler, bunları görün artık. Hâlâ bize yalan söylüyorlar, 'TSK bombaladı' diyorlar. Bizi hükümetimize, devletimize karşı kışkırtmak istiyorlar hâlâ. Benim çocuğum gibi, diğerler evlatlarımız da kurşunla başlarından şehit edilmiş.”

Anne: Evladımla her zaman gurur duydum

Oğlu Müslüm ile her zaman gurur duyduğunun altını çizen şehit annesi Songül Altıntaş, “Çok uğraştım ama oğlumu alamadım. Evladımı morgda gördüm, çocuğumu tanıyamadım. Evladıma yıllarca işkence etmişler. Hâlâ iğrenç yalanlarına devam ediyorlar. Suçu devlete atmaya uğraşıyorlar. Devletimizin tırnağına kurban olsunlar. Pervin Buldan, İdris Baluken, Leyla Güven… Allah hepsinin belasını versin. Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmasın” şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş, 13 şehit ile ilgili yaptığı açıklamada, “PKK’nın elindeki 13 insanımızın katledilmiş olmasını açıkça kınıyorum.” demişti.

Demirtaş "PKK'nın katlettiği 13 insanımız..." değil, "PKK'nın elindeki 13 insanın katledilmesi..." diyerek kelime oyunu yapmış ve vatanın 13 evladını TSK'nın katlettiği imasında bulunmuştu.

CHP, HDP ve İYİ Parti de 13 kişinin katledilmesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir açıklamasında "PKK" ifadesini kullanmamış, neden kullanmadığını ise "Reklam olmasın diye kullanmıyorum" şeklinde açıklayarak akıllarla alay etmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.