habernediyor.com

ABD’li heyet, “Kabil Havalimanı” hakkında görüşmek için Türkiye’de 

GÜNDEM

Biden ve Erdoğan’ın görüşmesinde gündeme gelen ve Türkiye’nin, NATO Kararlı Destek Misyonu kapsamında 6 senedir işletme görevini yürüttüğü “Kabil Havalimanı” konusu, bu defa Türkiye’de görüşülecek. ABD’li heyet, Türkiye’ye geldi.  

Türkiye’nin “NATO Kararlı Destek Misyonu” kapsamında 6 senedir işletmeciliğini yaptığı Kabil Hamid Karzai Havalimanı, Türkiye ve ABD arasında yeni bir ortak anlaşmaya imza atılmak üzere NATO Zirvesi’nden bu yana görüşülüyor. Biden, Erdoğan ile Zirve sırasında yaptığı görüşmede, bir heyetin kısa süre içinde Türkiye’ye geleceğini ve bu konunun ayrıntılı şekilde değerlendirileceğini ifade etmişti. O heyet, bugün Türkiye’ye geldi. 



“Havalimanının güvenliğinin sağlanacağından eminim” 

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Rob Lodewick, geçen hafta basın toplantısı sırasında şunları ifade etmişti: “Gelecek hafta içinde Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı yetkililerimizden oluşan bir heyet, Kabil Havalimanı güvenliğini görüşmek amacıyla Türkiye’ye gidecek.” 



ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ise bu hafta başında gerçekleştirdiği basın toplantısında şunları söylemişti: “Bu hafta Türkiye ile bir toplantı yapacağız. Bu toplantı, anlaşmamızın son aşaması, Türkiye adına konuşmak istemiyorum ya da anlaşma sonucunu önceden vermek istemiyorum fakat Kabil Havalimanı güvenliğinin sağlanacağından eminim.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.