habernediyor.com

645 personel ile Eren Abluka Sonbahar-Kış-24 Operasyonu başladı

GÜNDEM

Diyarbakır'da yapılan operasyona, PÖH ve jandarma, jandarma komando ve güvenlik korucularından oluşan toplam 645 personel katılıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 645 personelin katılımıyla "Eren Abluka Sonbahar-Kış-24 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş Operasyonu" başlatıldı.

Bugün bakanlıkça yapılmış olan paylaşıma göre, yurt içerisinde bütünüyle terörün ortadan kaldırılmasına dair yürütülen Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonları, halkın desteği ile kararlı ve inançlı bir şekilde sürüyor.

Bu kapsamda, PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve barınmış olduğu bölge etkisizleştirmek maksadıyla Diyarbakır'da "Eren Abluka Sonbahar-Kış-24 (Diyarbakır/Lice-Arıklı) Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş Operasyonu" başlatıldı.

645 personel görev alıyor

Yapılan operasyonda Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JÖH, PÖH, güvenlik korucuları ve jandarma komandodan oluşan 4 tabur, 43 operasyonel tim ve 645 personel görev alıyor.

Operasyonun ilk gününde, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Arıklı Mahallesi kırsalında belirlenen sığınakta 144 kg. toz esrar ile havan mühimmatı ele geçirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.