habernediyor.com

4 dağ godamanı daha çizik yedi!

GÜNDEM

İçişleri Bakanlığından Siirt ve Faraşin bölgesinde etkisiz hale getirilen 7 terörist ile ilgili açıklama geldi. Etkisiz durumdaki teröristlerden 2'sinin turuncu, 2'sinin gri kategoride bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Siirt ve Faraşin bölgesinde kahraman jandarmanın etkisiz hale getirdiği 7 teröristten 2'si turuncu, 2'si gri kategoride çıktı.

İç güvenlik operasyonları çerçevesinde, hafta sonu gerçekleştirilen operasyonlarda 5’i Siirt ilinin Eruh ilçesi Ciraf mevkisinde ve 2’si Faraşin bölgesinde olmak üzere 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatan İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü PKK mensubu 7 teröristten 4'ünün kimliklerinin tespit edildiğini ve kimlikleri belirlenen 4 teröristin ödülle arananlar listesinde bulunduğunu duyurdu.

Etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin 1 milyon lira ödülle aranan ve ismi turuncu listede bulunan “Jiyan” kod adlı Esma Afşar olduğu, diğer 2 teröristin 500 bin lira ödülle aranan ve ismi gri listede yer alan sözde yönetici “Mahir Nemrut” kod adlı Ferit Danışman ve bombalı saldırıların sorumlusu “Azad” kod adlı İsmail Duman’ın olduğu tespit edildi.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ile Van İl Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda kahraman JÖH (Jandarma Özel Harekat) ve cesur jandarma komando birliklerinin katıldığı hava destekli operasyonda, Faraşin bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Etkisiz hâle getirilen bu teröristlerden birinin yine 1 milyon lira ödülle aranan ve ismi turuncu listede bulunan, sözde grup sorumlusu olarak faaliyet yürüten “Brüsk” kod adlı Basri Cin olduğu tespit edildi.

Süleyman Soylu’nun geri sayımları…

Tam bir hafta önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Kaldı 445” diyerek duyurduğu yurt içindeki terörist sayısı, bir hafta içinde onlarca teröristin daha etkisiz hâle getirilmesiyle 430’lara kadar geriledi.

Son aylarda etkisiz hâle getirilen teröristler arasında çok sayıda “İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi’nde ödülle arananların bulunması” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği rakamı doğruluyor.

Çapulcular tükendi, geriye dağ godamanları kaldı!

Her operasyona çıkıldığında çok sayıda teröristi etkisiz hâle getiren kahraman güvenlik güçleri, operasyon sayı ve süresi artırılmasına, her taşın altına bakılmasına rağmen son haftalarda operasyon bölgelerinden çoğu zaman elleri boş dönüyor.

Güvenlik uzmanları bu durumun, yurt içindeki terörist sayısının azalmasından kaynaklandığını belirtiyor. Yurt içindeki terörist sayısının azaldığının bir başka göstergesi ise etkisiz hâle getirilen teröristler arasında ödülle arananların sayısının da artıyor olması.

Yorumlar (1)

Nedim Ülkü 4 Yıl Önce

Soyları kurusun inşAllah kurtulalım şu pisliklerden

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.