habernediyor.com

11 Mısır askeri ölmüştü... Türkiye’den taziye mesajı

GÜNDEM

Süveyş Kanalı’nın doğu kesiminde yer alan bir istasyona yönelik dün gerçekleştirilen saldırı sonrası hayatını kaybeden Mısır askerleri için Dışişleri Bakanlığı’ndan taziye mesajı paylaşıldı.

Süveyş Kanalı’nın doğusunda yer alan su pompa istasyonunda dün büyük bir saldırı gerçekleştirildi. İstasyona yapılan saldırıda 11 Mısır askeri hayatını kaybederken, 5 askerin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı. 



“Düzenlenen bu saldırıyı kınıyoruz”

Mısır’da yaşanan bu acı olay sonrası Dışişleri Bakanlığı’ndan da yazılı açıklama yayımlanarak Mısır devletine ve Mısır halkına destek mesajı verildi. Yayımlanan taziye mesajında, “Süveyş Kanalı’nın doğu bölgesinde yer alan bir su pompa istasyonuna dün gerçekleştirilen saldırı sonucu 11 askerin yaşamını yitirdiğini, 5 askerin de yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Düzenlenen bu saldırıyı kınıyoruz. Yaşamını yitiren Mısır askerlerine Allah’tan rahmet, Mısır devletine ve Mısır halkına da başsağlığı diliyoruz. Yaralı askerlere acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.