habernediyor.com

700 bin kamu işçisini ilgilendiriyor: Süreç başlıyor

EMEK-SENDİKA

Kamu alanında 700 binden fazla personelin ücretlerine 2023-2025 dönemleri arasında uygulanacak zammın tespit edileceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çalışmalarında süreç başlıyor.

Başta hastaneler, üniversiteler, kömür işletmeleri olmak üzere bakanlıklar, elektrik üretim santralleri, şeker fabrikalar, il özel idareleri, demiryolları ve karayollarının içerisinde bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma sağlayan 700 binden fazla personeli ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü adına TÜRK-İŞ hazırlıklarına devam ediyor.

17 Ocak için tarih verildi

YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ve TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri liderliğinde, Konfederasyon çerçevesinde oluşturulan komisyon, Çerçeve Protokole yönelik istekleri belirlemek üzere 17 Ocak günü bir araya gelecek

Genel Başkan Ergün Atalay'ın da bulunacağı görüşmelerde kamu işçisinin 2023-2025 dönemi içerisindeki sosyal hakları ve ücret zammını içeren isteklerini tespit edecek olan TÜRK-İŞ, oluşturacağı taslak metni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına verecek.

“Anlaşmanın hızlı bir şekilde imzalanmasını istiyoruz”

Geçmiş zamanlarda bu düzenlemenin yaklaşık 200 bin kadar işçiyi ilgilendirdiğini aktaran Genel Mali Sekreter Ağar, mevcut durumda taşeron sisteminden 700 binden çok kişiyi ilgilendirdiğini ifade etti.

Kamu personellerinin, ücret artışı öncelikli olacak şekilde çözüm bekleyen birçok isteğinin bulunduğunu aktaran Ağar, "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü toplantılarında, bütün bu isteklerimize karşılık bakacağız. 202 1 senesinde imzaladığımız protokol çerçevesinde sözleşmelerin bir kısmının süresi bu dönem, geri kalanları ise mart döneminde tamamlanıyor. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının görüldüğü şu zamanlarda, anlaşmanın hızlı bir şekilde uzlaşıyla imzalanmasını talep ediyoruz. Bu çerçevede TÜRK-İŞ olarak faaliyetlerimizi, bu hafta içinde tamamlayacağız. Daha sonra sosyal ve mali hakları içerisinde bulunduran taleplerimizi en kısa zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına göndererek pazarlık sürecine adım atmış olacağız" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.