habernediyor.com

VW'den 9 ayda 14,8 milyar avro kâr

EKONOMİ

Alman otomobil devi Volkswagen, yılın ilk üç çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre özel kalemler hariç kârını yüzde 11,2 yükselterek 14,8 milyar avroya ulaştırdı.

Dünya otomotiv sektörünün devlerinden, Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu, Ocak-Eylül döneminde (ilk üç çeyrek) geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 yükselişle 186,6 milyar avro gelir kazanırken, özel kalemler hariç kârını yüzde 11,2 artışla 14,8 milyar avroya getirdi. 

Bünyesinde Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche var

Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche markalarını bünyesinde bulunduran Volkswagen Grubu, yılın dokuz ayına ilişkin mali sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan mali tabloya göre, 2018 yılı ilk üç çeyreğinde (Ocak-Eylül dönemi) 174,6,4 milyar avro gelir kazanan Volkswagen, 2019 yılının aynı döneminde gelirini yüzde 6,9 yükselişle 186,6 milyar avroya ulaştırdı. Volkswagen'in özel kalemler hariç kârı da yüzde 11,2 yükselişle 14,8 milyar avro olarak gerçekleşti.

Dizel skandalına az kaynak ayrıldı

Spor otomobillere ve Skoda markasına olan talebin artması ve dizel skandalı için daha az kaynağın ayrılması şirketin bilançosunu olumlu yönde etkiledi.

Küresel otomotiv sektöründeki zor koşullardan dolayı Volkswagen, bütün yıl için (2019 yılının tamamı) araç satış görünümünü düşürdü. Şirket, daha önce 2019 yılı için araç teslimat sayısında bir miktar artış beklendiğini açıklamıştı. Küresel otomotiv piyasasında görülen beklenenden hızlı yavaşlamayı gerekçe gösteren Volkswagen, 2019 yılına ilişkin beklentisini, 2018 yılına göre değişmeyerek "yatay kalacak" şeklinde güncelledi. 

Alman otomotiv devi, dizel skandalı yasal riskleri için 2018 yılının ilk 9 ayında 2,4 avro harcama yaptığını ve bu yılın aynı döneminde söz konusu rakamın 1,3 milyar avroya gerilediğini belirtti.

Şirketin üçüncü çeyrek satış geliri 61,4 milyar avroya çıktı, kârı da piyasa beklentilerinin üstünde gerçekleşerek 4,82 milyar avro oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.