habernediyor.com

TESK Başkanından "beyaz eşyada vergi indirimi" isteği

EKONOMİ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken mobilya sektöründe gerçekleştirilen KDV indiriminden sonra tüm elektrikli aletlerde de KDV indirimi yapılması gerektiğini belirti.

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektörünün %18 KDV (Katma Değer Vergisi) oranının %8'e çekilmesinin mutluluk verici olduğunu açıklayarak, "Benzer bir KDV indiriminin beyaz eşya ve tüm elektrikli ev aletleri satışında da yapılması gerekli" dedi.
Başkan Bendevi Palandöken tarafından yapılan yazılı açıklamada da, mobilya sektörü başta olmak üzere bazı sektörlere yönelik olarak yapılan KDV indirimlerinin ekonomiyi canlandırıcı etkide bulunacağını vurguladı.

Çeşitli sektörlerde geçici süreliğine yapılan KDV indirimlerinin ekonomiyi canlandırıcı etkide bulunacağına dikkat çeken Palandöken, açıklamasına şu şekilde devam etti.

"Mobilya sektörü ve diğer bazı sektörlerdeki KDV indirimi sevindirici ama benzer indirimlerin beyaz eşya ve tüm elektrikli ev aletlerini de kapsaması lazım. Beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri kesinlikle lüks tüketim malı olarak değerlendirilmemeli. Nitekim beyaz eşyadan hiçbir şekilde ÖTV(Özel Tüketim Vergisi) alınmaması gerekir. Diğer taraftan, otomotiv sektöründe yapılan vergi indirimleri, ekonomimizin büyümesine çok büyük katkı sağlıyor. Başta elektrikli araç olmak üzere hibrit araçlarda da vergi indirimine gidilmeli."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.