habernediyor.com

Maliyet 200 bin TL’ye çıktı! TESK’ten düğün kredisi çağrısı

EKONOMİ

Bu sene gerçekleştirilecek düğün miktarının 1 milyonun üzerinde olacağını beklediklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankalara önemli çağrı yaptı. Aynı zamanda düğünlerin ekonomiye destek olacağını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yaz düğün sezonunun hareketli geçmesini beklediklerini, destek paketleriyle buna ivme kazandırılması gerektiğini belirtti.

Bu yıl içerisinde Covid-19 pandemisi sebebiyle düğün yapmayan kişilerinde içerisinde olacağını düşündüklerini açıklayan Bendevi Palandöken ifadelerinde ve bu sebeple son 2 yıldan daha yüksek bir rakamla düğün organizasyonu olacağını düşündüklerini belirtti.

Palandöken, Ramazan’ın bitişiyle düğün sezonunun iyileşmeye başlayacağını belirterek şu ifadeleri yer verdi, " Pandemi başladığından itibaren çoğu sektörde durmalar söz konusu oldu. Kısıtlı organizasyonların yapılması ve organizasyonların ileri tarihlere atılması gibi durumlardan dolayı düğün sektöründe müşteri kayıpları yaşandı. Gelinlikçi, düğün salonları, fotoğrafçılar, çiçekçi, beyaz eşyacı, çeyizci, gibi birçok esnafımızı olumsuz yönde etkiledi. Dolayısıyla 2 yıldır yaz sezonları düğün sektörü için verimli geçmedi.Bu sene evlenecek olan çiftlerimizin ve ailelerinin yaşanacak yoğunluktan sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için beyaz eşyacıdan kuyumcuya, düğün salonundan fotoğrafçıya kadar tüm hazırlıklarını yapmalı." dedi.

' Fiyat yükselişleri, çiftlerimizin bütçelerine kısıt koyuyor '

Palandöken, 2020'de 488 bin 335 çiftin evlendiğini, bu rakamın 2021'de yüzde 15 artış göstererek 561 bin 710 olduğunu söyledi.

Bu sene söz konusu rakamın 2 katına yükseleceğini düşündüklerine vurgu yapan Palandöken, "Günümüzde yaşanan durumlardan dolayı bir düğün yapmanın tutarı, Koltuk takımından beyaz eşyasına, ziynet eşyasından düğün salonuna toplam 150-200 bin lira gibi miktarlara çıkıyor. 1 milyon civarı çiftimiz bu yaz düğününü gerçekleştirecek. Fakat piyasadaki fiyat yükselişleri, çiftlerimizin bütçelerine kısıt koyuyor. " dedi.

Palandöken durumun böyle yaşanması evlilik aşamasındaki çiftlerimizi düğünden vazgeçirdiğini belirterek, " Yaşanan bu durum çiftleri sadece nikah yapma düşüncesine itiyor. Hem evlenecek kişilere hem de esnaftaki hareketliliğe yarar oluşturması için devletimiz piyasa durumlarını örnek alarak yeni paketler oluşturmalı. Bankalar da bu duruma katkı sağlamak adına düşük faizli ihtiyaç kredileri vermeli ve vade sayını yükseltmeli." İfadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.