habernediyor.com

Kredi borçları için yeni karar: Resmi Gazete'de yayımlandı

EKONOMİ

Bankalara kredi borcu olan firmalar için başlatılan "Finansal yeniden yapılandırma" uygulamasının, 2 sene daha devam etmesi kararlaştırılırken, söz konusu uzatma kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı olarak Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte finansal yeniden yapılandırmanın süresi 2 sene daha uzatıldı.

Yeniden yapılandırmaya 2 yıl daha uzatma kararı

Banka ve finansal kurumlara kredi borcu olan küçük ve büyük ölçekli firmalar için "Finansal Yeniden Yapılandırma"ya, 2019’da bankacılık yasasında düzenlenen değişiklikle başlanmıştı.

Borçlarını ödemeye çalışan fakat gelir-gider dengesi bozulması sebebiyle yükümlülüklerini karşılayamayan şirketlere imkan sağlama hedefiyle hazırlanan uygulama, 19 Temmuz 2019 tarihinde 2 yıl için yürürlüğe girmişti.

Cumhurbaşkanı’na, yasayla birlikte söz konusu uygulamanın süresini 2 sene uzatma yetkisi verilmişti. Finansal yeniden yapılandırma uygulamasında sürenin dolmasına 4 gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu uzatma yetkisini kullandı.

Uzatma kararıyla birlikte bankalarla şirketler, 19 Temmuz 2023'e kadar kredi borçları için finansal yeniden yapılandırma anlaşmaları gerçekleştirebilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.