habernediyor.com

İSKİ'nin su zammı teklifi reddedildi

EKONOMİ

İSKİ tarafından su fiyatlarına yüzde 25 oranında zam teklifi İBB Meclisi'nde reddedildi.

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Meclisi, Meclis 1'inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.



Yüzde 25'lik zam görüşüldü

İSKİ'nin (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Kurulu'nun yaptığı toplantıda su fiyatlarına kademelere göre yüzde 25'e kadar zam içeren '2021 Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarifeleri' teklifi ile bedava insani tüketim hakkının kaldırılması istemi görüşüldü.

"Halkımız adına reddediyoruz"

Tarife Komisyonu Başkanı Hidayet Erdöl, İSKİ'nin zam isteğine değinerek, "İnsani su hakkı uygulamasının uygulamadan kaldırılması ve mevcut tarifeye toplamda yüzde 50'ye yakın zam teklifini hukuka aykırı bulup yurttaşlarımız adına reddediyoruz." sözlerini sarf etti.

"Maliyetlerde artış oldu"

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise insani su kullanım hakkını pozitif bulduklarını ve sürmesini istediklerini kaydederek, İSKİ’nin bu maddeyi getirme nedeninin Sayıştay raporu olduğunu ifade etti.

Konuya ilişkin TBMM'de yasa değişikliği gerçekleştirilecek insani su kullanım hakkının yasal zemine oturtulması gerektiğini dile getiren Balyalı, bu hususta partilerin ortak çalışması gerektiğini belirtti.

Balyalı, zam isteminin ise yükselen girdi maliyetleri nedeni ile gerekli olduğunu savundu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen oylamada oy birliği ile su zammı teklifi kasım ayı meclisinde görüşülmek üzere müdürlüğe geri iade edilirken, insani tüketim hakkının kaldırılması teklifi ise kabul görmedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.