habernediyor.com

İhtiyaç Kredisi ve Başvuru Şartları

EKONOMİ

İhtiyaç kredisi, basit anlamda düşük faizli ve kısa vadeli nakit ihtiyaçların karşılanması için kullanılan bir kredi türüdür. Son yıllarda bankalarında teknolojik gelişmelere hız vermesiyle şubeye gitmeden internet ve mobil uygulama yoluyla bile ihtiyaç kredisi kullanılmaya başlandı.

Tüketici kredisi olarak bilinen bu kredi türünün alt çeşitleri de vardır. Eşya kredisi, evlilik kredisi, eğitim kredisi, tatil kredisi gibi maksimum 36 aya kadar kullanılabilen ihtiyaç kredisini kullanmak için belli bir skor oranınız olmalıdır.

İhtiyaç Kredisinden Vazgeçme Hakkımız Var mıdır?

Tüm kredilerde olduğu gibi ihtiyaç kredisinden de vazgeçme hakkınız vardır. Krediye ihtiyaç duydunuz ve ihtiyaç kredisi almak için başvuru yaptınız. Başvurunuz onaylandı ancak siz kullanmaktan vazgeçtiniz, 14 gün içerisinde bankaya bildirerek krediden vazgeçebilirsiniz.  Cayma hakkınızı kullandığınızda ihtiyaç kredisi yani anapara ve geri aide süresine kadar ödeyeceğiniz faiz tutarını 30 gün içerisinde çektiğimiz bankaya yatırmış olmamız gereklidir.

İhtiyaç kredisi kişilerin ekonomilerini zorlamadan zor günlerinde yanında olmak için sağlanan bir kredidir. Tabi bu krediyi herkese vermiyorlar banka üzerinden belli bir skora ulaşmış kişiler bu krediyi almaya hak kazanır. Banka kişilere güvenmek ister ödemelerin düzenli yapıldığına emin olmak ister ve bunun için oluşturduğu skor tablosuna bakar. Belirlenen skora ulaştıysanız çok rahatlıkla alabilirsiniz fakat belirlenen skorun altında kaldıysanız krediyi alamazsınız.

İhtiyaç Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

  • İhtiyaç kredisi almak isteyen kişinin 18 yaşında veya 18 yaşından büyük olması gereklidir.
  • Düzenli bir gelirinin olduğunu ispatlayan belge şartı aranır
  • 5000 TL ve altında olan ücretlile
  • Asgari ücretliler
  • Emekliler

Talep Edilen Belgeler

  • Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Belgesi
  • Aylık gelir belgesi veya maaş bordosu
  • Eğer ticari işletme sahibi veya serbest meslek erbabı iseniz son 3 seneye ait bilanço
  • Ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası belgeleri

Başvurular müşteri memnuniyetini temel alarak birçok şekilde yapılabilir. İster bankaların şubelerine giderek bizzat müşteri temsilcileriyle konuşarak, ister internet sitesinden ya da mobil bankacılık uygulaması üzerinden rahatlıkla başvuru yapaılabilir.

İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar:

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.