habernediyor.com

İBB açıkladı: Su faturalarında yeni dönem

EKONOMİ

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), pilot bölgelerdeki su sayaçlarını uzaktan okuyacak olan teknolojik uygulamaya önümüzdeki haziran ayı itibarıyla başlanacağını açıkladı.

İBB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, İSKİ'nin pilot bölgelerde başlayacak olan uygulamasıyla haziran ayı itibarıyla sayaç verilerine kablosuz haberleşme yöntemleriyle ulaşılacağı kaydedildi.

Fiziksel sayaç okumalarında meydana gelen problemlerin ortadan kalkacağı belirtilen açıklamada, su abonelikleri için başlayacak uygulamanın yapılacak olan testlerin akabinde doğal gaz sayaçlarında da uygulanacağı bildirildi.

Pilot bölge olan Beykoz Riva Mahallesi üzerindeki Düşler Vadisi Riva Konut Projesi ile Esenler 15 Temmuz Mahallesi üzerindeki TOKİ Konutları'ndaki faturaların bundan böyle uzaktan okunacağı belirtilen açıklamada, "Beykoz'da bin 500, Esenler'de 2 bin 124 meskende haziran ayı itibarıyla projeye başlanacak. Sistemin devreye alınmasıyla birlikte İBB maliyet ve personel yönünden önemli oranda verimlilik ve tasarruf sağlayacak." denildi.

"An itibarıyla test aşamasındayız"

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, gelişen teknolojiyi hizmetlerine uyarlama anlayışıyla akıllı sayaç altyapısını uygulamaya koyduklarını kaydetti.

Mermutlu, 2022 yılında toplam 20 bin adet akıllı sayaca geçişi tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, şu sözleri sarf etti:

"Akıllı sayaç projesiyle birlikte her ay abonenin evine giderek yaptığımız okuma işlemlerini artık uzaktan gerçekleştirebileceğiz. Yine kapama-açma gibi işlemleri de uzaktan yapabileceğiz. Ayrıca kent sakinlerine tüketim değerlerine ilişkin de anlık olarak bilgi aktarabileceğiz. Tüm bunları yaparken hem maliyetlerden hem de zamandan ciddi oranda bir tasarruf da sağlıyor olacağız. An itibarıyla test aşamasındayız. Verimli olması durumunda megakent İstanbul geneline de yayılmasını amaçlıyoruz."

Diğer yandan, İBB iştiraklerinden İSTTELKOM'un telekomünikasyon altyapısını hazırlayacağı projede, LoRaWAN (Uzun Menzilli Geniş Alan Ağı) teknolojisi de kullanılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.