habernediyor.com

Formula 1 heyecanı Türkiye'de! 500 milyon değerinde...

EKONOMİ

Formula 1, uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye'de yapılacak. Söz konusu yarışların, Türkiye'nin tanıtımına 500 milyon dolarlık katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Formula 1, yeniden Türkiye'de...

Türkiye'de ilk kez 2005 senesinde gerçekleştirilen Formula 1 yarışları, 9 sene sonra yeniden İstanbul Park'ta yapılacak. Söz konusu yarışlar, 13-15 Kasım'da gerçekleştirilecek. 

Bilindiği üzere Formula 1 yarışları, dünya genelinde en çok seyirci kitlesi olan etkinliklerden birisi. Bu nedenle yarışların gerçekleştirildiği ülkelere ekonomik anlamda önemli ölçüde fayda getiriyor.

Türkiye'de 2005-2011 seneleri arasında gerçekleştirilen Formula 1 yarışlarını seyretmek için 50.000 yabancı turistin İstanbul'a geldiği ve turistlerin yeme-içme, barınma ve ulaşım gibi temel ihtiyaçları için harcadıkları paranın yaklaşık 100 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. 

Formula 1 yarışları, sadece turistlerin yaptıkları harcamalar bakımından değil, Türkiye'nin tanıtılması bakımından da önem taşıyor. 

150'den fazla ülkeden yaklaşık 2 milyar kişi, Formula 1 yarışlarını seyrediyor. 10 takım ve 20 sürücü ile düzenlenen Formula 1, yarışların gerçekleştirildiği ülkelere muhteşem bir tanıtım şansı veriyor. 

Formula 1 yarışlarının, Türkiye'nin tanıtımına 500 milyon dolarlık katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Formula 1 yarışları boyunca birçok ülkede yaklaşık 50.000 saat yayın gerçekleştirilecek. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.