habernediyor.com

Evlenecek çiftlere altın hediye

EKONOMİ

Kırşehir’de, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün salonu işletmecisi Yavuz Kılıç, teşvik amacıyla, evlenecek çiftlere gram altın takıyor.

Kentte düğün salonu işleten Kılıç, evlenecek olan çiftleri ekonomik yönden desteklemek amacıyla gram altın hediye kampanyasına başladı. Düğün salonunda gerçekleştirilen düğün organizasyonlarında evlenen çiftlere gram altın hediye edeceğini kaydeden Kılıç, dünyadaki sıkıntıların ülkemizi de etkilediğini, dünyaevine girecek olan çiftlere katkı sunmak adına fiyatları 2021'e sabitlediğini ve düğün yapacak olan çiftlere de altın hediye edeceğini dile getirdi. 

"Aileler çok zorlanıyor"

Günümüzde düğün yapmanın çok maliyetli olduğunu ve çiftlerin desteklenmesi gerektiğini aktaran Kılıç, "Dünyadaki ekonomik buhran ülkemizi de etkiledi. Ahi esnafı olarak çiftlerimize ufak da olsa bir katkı sunmak istedik. Salon fiyatlarımız 2021 yılıyla aynı. Gelinlik, damatlık, eşya falan derken aileler çok zorlanıyor. Ben de kendi kararımca destek olmaya çabalıyorum." şeklinde konuştu. 

Kuyumcular da dertli...

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte kuyumcuların da altın alımı için kredi artırımı talebi başladı. Kentte kuyumculuk yapan Ahmet Durukan, düğün yapmanın önündeki en büyük engelin altın alımı olduğunu kaydetti. Durukan, "Altın almak gittikçe lüks oluyor. Çiftlerin en büyük problemi altın alamamak olacak. Kuyumculardan altın alımlarında vade sayısının artmasını talep ediyoruz. Eskiden anne ve babalar evlatlarına 10 altın takabiliyordu. An itibarıyla 20 gram ağırlığında bir bilezik 19 bin TL. Evlenen çiftlere artık çeyrek altın bile takılamıyor. Devletten destek bekliyoruz." sözlerini sarf etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.