habernediyor.com

Emekli için "ek zam" müjdesi!

EKONOMİ

Milyonlarca emekliyi çok yakından ilgilendiren ek zam haberi geldi. Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerine ne kadar zam yapılacağı belli olmuştu. Memur emeklilerine %7.33 zam, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine %8.36 zam yapılmıştı. Emekliler zamlı maaşlarını 18 Ocak Pazartesi gününden itibaren alabilecek. Ve bir müjde daha! Emeklilerin ek ödemeleri de zamlandı.

Milyonlarca emeklinin aldığı maaş zammının üzerine ayrıca ek ödeme zammı yapıldı. Emekli maaşı 1554 TL'nin altında olanlar %5, üstünde olanlar da %4 ek ödeme alacak.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları %8.36, memur emekli maaşları %7.33 artmıştı. Maaşlar dışında ek ödemeler de arttı. Ek ödeme tutarlarının artma sebebi ise zamlı maaş üzerinden hesaplanması.

Ayrıca %5 olan ek ödemeden yararlanmanın sınırında da değişikliğe gidildi. Ocak ayı itibariyle maaşı 1554 TL'nin altında olan emeklilere %5, üstünde olan emeklilere %4 ek ödeme yapılacağı bildirildi.

Vergi iadesi yerine gelen ek ödemelerde emeklilerin yeni zam beklentisi bulunuyor.

Maaşlarının %4'ü ve %5'i oranındaki ek ödemenin günümüz koşullarında hayli düşük kaldığını belirten emekliler bu oranın artırılmasını talep ediyor.

TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) de "%4 ve %5 çok düşük bir oran. Günümüz koşulları dikkate alınmalı ve yeni oran %8 ve %10 olarak belirlenmeli." diyor.

Bu talebin hayata geçmesi durumunda emeklilerin büyük kısmının ek ödeme tutarları da ikiye katlanmış olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.