habernediyor.com

“Elektrik ve doğalgaz indirimi kaçınılmaz”

EKONOMİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik ve doğalgaz fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken doğalgaz ve elektrik fiyatlarından acil indirim uygulanmasının şart olduğunu vurguladı. Genel Başkan Bendevi Palandöken, "Bu yılın ilk 9 ayında elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaş sayısı 3.000.000 kişi, doğalgaz borcunu ödemeyen vatandaş sayısı ise 710.000 kişi. Kış günlerinin en temel ürünleri doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirimi acil bir ihtiyaç. Konutlara ve esnafımıza yapılacak indirim can suyu gibi olacak, tüm vatandaşlara rahat bir nefes aldıracaktır." dedi.

"En çok doğalgaz ve elektrik tüketiliyor "

İnsanların kış günü en çok doğalgaz ve elektriği kullandığını hatırlatan Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kış günlerinde akşam havanın kararması ile aydınlanmak için elektrik ve ısınmak için ise doğalgaz harcıyoruz. Yani kış günlerinde en çok harcadığımız ve ihtiyaç duyduğumuz kalem doğalgaz ve elektrik. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, bu yıl ilk 9 ayda 3.365.784 kişi elektrik borcunu, 710.364 kişi ise doğalgaz borcunu ödeyemedi. Borcunu ödeyemeyen vatandaşa uygulanan elektrik doğalgaz kesme işlemleri çok büyük mağduriyet yaşatıyor. Son 2 yılda elektriğe gelen zam %71, doğalgaza gelen zam %62. Bu zamların vatandaşların ödeme zorluğu yaşanmasında büyük payı var. Bu sebeple artık elektrik ve doğalgaza indirim kaçınılmaz bir gerçektir. Vatandaşlarımız bu günlerde elektrik ve doğalgaza indirim müjdesi ile rahat bir nefes aldırılmalı" şeklinde konuştu.

"Elektrik tüketimi yükseldi doğalgaz tüketimi düştü"

Elektrik ve doğalgaza indirim uygulanması durumunda elektrik ve doğalgazın rahatça kullanılabileceğinin altını çizen Bendevi Palandöken, "Türkiye’de elektrik enerjisi tüketimi geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre %2,2 yükselirken, doğalgaz tüketimi ise aynı dönemde %8,4 düştü. Konutlarda tüketilen doğalgaz miktarının düşmesi, artık mecburen daha az yakıyoruz anlamını gelmektedir. Doğalgaz faturalarının %66'sı gaz bedeli iken, geriye kalan %34 ise sistem kullanım bedeli, ÖTV ve KDV. Elektrik faturalarının da aynı şekilde %54'ü kullanım bedeli, geriye kalan %46'sı ise enerji fonu, tüketim vergisi, TRT payı ve KDV. Konutları ile esnafımıza kapsayacak elektrik ve doğalgaz indirimi tüm vatandaşları rahatlatacaktır" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.