habernediyor.com

Çaya iki ayda üçüncü kez zam geldi

EKONOMİ

ÇAYKUR'un mayıs ayı ortasında çaya getirdiği yüzde 43,71 oranındaki zamdan sonra çaya, art arda yüzde 2,5 ile yüzde 9,5'lik zamlar yansıdı.

Türk halkının vazgeçilmez içeceği olan çay, vatandaşın kesesini zorlamaya devam ediyor. Sofralarımızdan eksik olmayan çaya, iki ayda üçüncü kez zam yapıldı.

Mayıs ayından beri çaya zam yapılıyor!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 16 Mayıs 2022 tarihinde çaya yüzde 43,71 oranında zam yapmıştı. Fakat çaya yapılan bu zam son olmadı. İki ay içinde çaya üçüncü kez zam yapıldı. Geçen hafta yüzde 2,5 zam yapılan çaya, bugün de yüzde 9,5 oranında bir zam daha yapıldı.

İki ayda çaya yüzde 55,71 zam!

Son yapılan zamla birlikte çaya iki aydan az bir zamanda toplam yüzde 55,71 oranında zam yapılmış oldu.

1 kilo çay: 72,25 lira

ÇAYKUR'un sitesinde şu anda 1 kiloluk Rize Turist çayının satış fiyatı 72,25 TL olarak uygulanıyor.

Temmuz ve ağustos aylarında yeniden artış olabilir

Sektör firmaları, temmuz ve ağustos ayları içinde çaya yeni bir zam daha gelebileceğini gündeme getiriyor.

Yaş çayın taban alım bedeli yüzde 73 artırılmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta 2022 yılı için yaş çay taban alım bedelini açıklamıştı. Yaş çayda geçen sene 3,87 TL olan alım bedeli yüzde 73 oranında bir artışla 6 lira 70 kuruşa yükseltilmişti. Kilogramda ise 13 kuruş olan destekleme primi yüzde 130,8 artış ile 30 kuruşa çıkarılmış ve fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti.

İkinci sürgünün yaş çay alımı bugün itibariyle başladı

ÇAYKUR tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ikinci sürgünün yaş çay alımlarının, bugün itibari ile başladığı duyuruldu. Tüm fabrikalarda yaş çay alımı yapılmadan önce bütün hazırlıkların tamamlandığı belirtilen açıklamada, dekar başına 550 kilogram çay alım kotası uygulanacağı ifade edildi.

‘’Hasat olgunluğuna gelen çaylar bir an önce toplanmalı’’

İkinci sürgünün kampanya döneminde üretici vatandaşların, hasat olgunluğuna gelen çaylarını bekletmeden bir an önce toplamalarının kendilerinin menfaatlerine olacağı ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.