habernediyor.com

Benzin ve motorine bir büyük indirim daha geliyor

EKONOMİ

Son dönemde Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilim sebebiyle artan petrol fiyatları iki ülke arasındaki barış sinyalleri nedeniyle yeniden düşmeye başladı. Dün gece yapılan 2 lira 38 kuruşluk indirimin ardından bu gece de bir indirimin yapılması bekleniyor.

Son dönemde Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle petrol fiyatları oldukça artmıştı. Dünya genelinde artan fiyatlar Türkiye’yi de etkilemiş ve neredeyse her gün benzin ve motorin fiyatlarında artış yaşanmıştı. Ukrayna ve Rusya arasındaki görüşmelerde barış sinyallerinin çıkması üzerine Avrupa Rusya’dan enerji alacağına dair açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalar petrol fiyatlarının düşmesine neden oldu. Brent petrol varil fiyatları yaklaşık olarak yüzde 4 azalarak 102 dolara kadar geriledi. Düşüş Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. 15 Mart tarihinden itibaren motorine 2 lira 38 kuruşluk bir indirim geldi.

Bu gece indirim gelebilir

Konuyla ilişkili olan sektörde çalışan kişilerden alınan bilgilere göre bu geceden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir indirim daha gelecek. 16 Mart tarihinden itibaren benzine 1 lira 76 kuruşluk motorine ise 93 kuruşluk bir indirim yapılması bekleniyor. Rakamlar kesin olmamakla beraber indirimin bu gece yarısında pompaya yansıması bekleniyor.

3 büyükşehirdeki fiyatlar

Fiyatların aşağıya çekilmesiyle beraber Ankara’da 20,51 liradan satılan benzin artık 18,75 liradan satılacak. İstanbul’daki fiyatlar 20,39 liradan 18,63 liraya düşerken İzmir’de ise fiyatlar 20,52 liradan 18,76 liraya düşmüş olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.