habernediyor.com

YKS'ye girecek depremzede öğrencilere ulaşım ve barınma desteği: İşte başvuru tarihleri

EĞİTİM

ÖSYM Başkanlığı, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) yaşadıkları il ve ilçenin dışında girecek depremzede öğrenciler için ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını bildirdi. Adayların, talep etmeleri halinde yanlarında bir refakatçi götürebileceği kaydedildi. Peki ulaşım ve barınma desteği başvurusu nereye, ne zaman yapılacak? İşte başvuru için gerekli belgeler...

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde ikamet eden öğrenciler, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) farklı şehirlerde girecek. Depremzede adayların sınava girmek için farklı illere seyahat etmek zorunda kalması, barınacak yer sorununu da ortaya çıkardı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, olağanüstü durumdan dolayı bazı adayların, yaşadıkları il ve ilçe dışındaki sınav merkezlerine atandığını hatırlattı. ÖSYM, YKS'ye girecek depremzede öğrencilerin mağdur olmaması için başlatılacak uygulamayı duyurdu. Farklı illerde sınava girecek bu adaylara, barınma ve ulaşım desteğinin sağlanacağı kaydedildi. 

Aday isterse yanında bir refakatçi götürebilecek

Aktarılan bilgilere göre sınava girecek depremzede adayların, öncelikli olarak YKS'ye gireceği KYK yurtlarında barındırılacağı ifade edildi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda masrafların karşılanacağı belirtildi. Adayın talep etmesi halinde sınava yanında bir refakatçi de götürebileceği vurgulandı. 

Ulaşım ve barınma desteği başvurusu tarihleri

Ulaşım ve barınma desteğinden faydalanmak isteyen adayların bunun için nasıl başvuru yağacağı da anlatıldı. İkametgah belgesi, TC kimlik kartı ve 2023-YKS sınava giriş belgesini yanına alacak adayların, ulaşım ve barınma desteği başvurularını 1-12 Haziran tarihlerinde kaymakamlıklara ya da valiliklere şahsen yapacakları kaydedildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.