habernediyor.com

ÖSYM'den DGS duyurusu: İşte ek yerleştirme sonuçları!

EĞİTİM

Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını bildiren ÖSYM, sonuçları açıkladı. Adayların sonuçları görebileceği adres ile programlara kayıt yaptırılacak tarihler de duyuruldu.

Açıköğretim ön lisans programları ile meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler, lisans öğrenimine geçmek için 3 Temmuz'da Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) girmişti. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla tamamlamak için DGS'ye giren öğrenciler, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ve yerleştirme dönemlerini beklemeye başlamıştı.

Adaylar, sonuçları bu adresten öğrenebilir

2022-DGS ek yerleştirme işlemleri için başvurular 4 ila 10 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyuran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sonuçları açıkladı. Sonuçları görmek isteyen öğrencilerin https://sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret edebileceği aktarıldı.

Kayıtlar ne zaman?

Peki 4 yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler, hangi tarihlerde programlara kayıt yaptırabilecek. ÖSYM'nin duyurusuna göre üniversitelerin kayıt işlemleri, 19-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ders kayıtlarını yapan adayların, işlemin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten yazıyı ekranda görmeleri gerektiği belirtildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.