habernediyor.com

Deprem bölgeleri için LGS kararı: Özer açıkladı

EĞİTİM

4 Haziran günü gerçekleştirilecek LGS ile ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgelerinde kaydı bulunan öğrencilerin talep etmesi durumunda farklı kentlerde sınava girebileceğini aktardı.

Ortaokul düzeyinden liseye geçiş sağlayacak olan öğrencilerin meraklı bekleyişi devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün sosyal medya hesabı üzerinden LGS sınavının tarihini duyurmuştu. LGS'nin 4 Haziran günü yapılması planlanırken, farklı bir gelişme daha meydana geldi. Bakan Özer, deprem bölgesi hakkında bir açıklamada bulundu.

“Farklı kentlerde sınava girebilecekler”

Konu ile ilgili açıklama yapan Özer, 4 Haziran günü yapılacak olan sınavların deprem bölgesinde bulunan kentlerde içerisinde olacak şekilde gerçekleştirileceğine dikkat çekti. Özer, sosyal medya hesabından şu bilgilendirmeyi sağladı: “LGS noktasında düzenlenecek merkezî sınavı, deprem bölgesinde olan kentler dâhil olmak üzere ülke çapında 4 Haziran 2023 günü gerçekleştireceğiz. Sonuçları ise 26 Haziran tarihinde duyuracağız. OHÂL bölgesi olarak ilan edilen on kentimizde kaydı bulunan öğrencilerimiz, talep etmeleri durumunda diğer kentlerde sınava giriş yapabilecek”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.