habernediyor.com

Washington Türkiye Büyükelçisi, dini temsilcilere iftar verdi 

DÜNYA

Washington Türkiye Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Amerika’daki dini temsilcileri iftar yemeğinde ağırladı. Yemek sırasında dini temsilciler, konuşma yaptı. 

Washington Türkiye Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Amerika’daki Hıristiyan, Yahudi ve Müslüman din adamlarını iftar yemeğinde misafir etti. Büyükelçilik rezidansında verilen yemekte dini liderler konuşma yaptı.



İftar programında Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Etnik Anlayış Vakıf Başkanı Haham Marc Schneier, Başpiskopos Cristophe Pierre, Washington Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Bilal Kuşpınar, İstanbul Aşkenaz Hahamı Mendy Chitrik ve Rum Ortodoks Başpiskoposu Elpidophoros yer aldı.



“Dini nefrete karşı yan yana durmalıyız”

Farklı dinlerin temsilcilerinin bir iftar yemeğinde bir araya gelmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Murat Mercan, göreve atanmadan önce de farklı din temsilcileriyle görüştüğünü aktararak şunları söyledi: “Dünyanın her yerinde bağnazlık ve nefrete karşı birlikte ayakta durabilmeliyiz. Antisemitizm, Hıristiyan karşıtlığı ya da İslamofobi fark etmeksizin bunların karşısında yan yana durabilmeliyiz.”



Mercan ayrıca, geçen hafta İsrail’de düzenlenen Lag BaOmer Bayramı sırasında hayatını kaybeden kişiler için başsağlığı dileğinde bulundu.



“Ramazan, insanları birleştirir”

Amerika Diyanet İşleri Başkanı Bilal Kuşpınar, Ramazan ayının insanları birleştirici özelliğinin bulunduğundan ve özellikle farklı din mensuplarının bir araya gelmesinin öneminden bahsetti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.