habernediyor.com

Trump'tan İran açıklaması: Vatandaşlarımızı eve getireceğiz!

DÜNYA

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile ABD arasında yapılan tutuklu takası hakkında "Yurt dışında yanlış yere tutuklanmış bütün vatandaşlarımızı eve getirmek için çok çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Trump, yaptığı yazılı açıklamada, 2016’dan beri İran’da tutuklu bulunan Princeton Üniversitesi öğrencisi Xiyue Wang’ın evine döneceğini aktardı.

"Önceliğimiz vatandaşlarımızın güvenliğidir" 

Xiyue Wang’ın salınmasında aracı olan İsviçre’ye teşekkür eden Trump, "Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük önceliği vatandaşlarının güvenliği ve refahıdır. Esir tutulan Amerikalıları serbest bırakmak hükümetim için hayati bir öneme sahiptir ve yurt dışında yanlış yere tutuklanmış bütün vatandaşlarımızı eve getirmek için çok çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise yaptığı yazı açıklamada, İran’da ve dünya genelinde tutulan her Amerikalıyı sevdiklerine kavuşturana kadar çalışacaklarını kaydetti.

Pompeo, Xiyue Wang’ın iadesine yardımcı olduğu için İsviçre hükümetine teşekkür ederek, Tahran'ın da bu konuda yapıcı olması edeniyle memnuniyetini aktardı.

Bakan Pompeo, "İran’da haksız yere gözaltına alınan bütün ABD vatandaşlarının serbest bırakılması için çağrı yapmaya devam ediyoruz" dedi.

İranlı bilim adamı Mesud Süleymanı serbest bırakılmıştı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, yaptırımları ihlal etmesi nedeniyle bir yılı aşkın bir süre ABD'de tutuklu bulunan İranlı bilim adamı Mesud Süleymanı'nın serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Zarif, Süleymanı'nın serbest bırakılmasıyla 2016'da casusluk suçlamasıyla İran'da tutuklanan Çin asıllı ABD vatandaşı Xiyue Wang'ın da kısa süre içerisinde ülkesine döneceğini belirtmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.