habernediyor.com

Trump'ın en yakınındaki isim anlattı: Erdoğan her istediğini aldı!

DÜNYA

Trump'ın eski danışmanı olan John Bolton vermiş olduğu bir röportajda Erdoğan'ın her seferinde Trump'ı ikna etmeyi nasıl başardığının izahının çok zor olduğunu ifade etti.

ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı olan John Bolton, IKBY'ye yakınlığı ile bilinen Erbil merkezli bir haber kanalına konuk oldu.

Bolton burada yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken dikkat çeken açıklamalarda da bulundu.

Bir gazeteci Bolton'a Erdoğan ve Trump'ın arasındaki görüşmelere ilişkin bir soru yöneltti.

"Erdoğan nasıl Trump'ı ikna ediyor?"

Gazeteci tarafından Bolton'a Erdoğan'ın nasıl bu kadar kolay bir şekilde Trump'ı ikna etmeyi başarmasının sorması ve Trump'ın Erdoğan'a böylesine saygı duymasının nedenine ilişkin soru yöneltmesinin ardından Bolton bunu izah etmenin zor olduğunu ifade etti.

"İzah etmesi çok zor"

Bolton soruya yanıt olarak "Bu soruya keşke güzel bir yanıt verebilseydim ama ben de anlamıyorum. Bunun Trump'ın Türkiye'de olan yatırımları veya başka bir şeye ilişkin olduğunu düşünmüyorum. İzah etmesi çok zor. Hatta bu konuda Trump'ta izah edemeyeceğini ifade etmiş. Çok açık ki bu, ABD ve müttefikleri için büyük bir tehdit."

"Erdoğan, Trump'a yapmak istediklerini yaptırdı"

Bolton konuşmasının devamında, (Kobani'den ABD askerlerinin çekilmesi konusunda) "Erdoğan 2018 senesinde yaptırmak istediğini Trump'a yaptırarak bir kez daha başarılı oldu. Fakat Trump bu kararını bir defa daha gözden geçirme kararı verdi. Rojava'daki durumun ne kadar süre böyle süreceğini açıkçası bilmiyorum. Bu durum Trump'ın tekrar seçilmesine ilişkin duyduğum endişelerden bir tanesi. 3 Kasım'dan sonra neler olacağını şimdiden kestiremiyoruz." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.