habernediyor.com

İngiltere’de akaryakıt krizinde ordu hazırda bekletilecek

DÜNYA

İngiliz hükümeti, tedarik zincirinde meydana gelen aksamalardan dolayı benzin istasyonlarının yığılmasını önlemek amacıyla orduyu hazır durumda bekletecek.

İngiltere’de tedarik zinciri sebebiyle yaşanan aksamanın sebep olduğu akaryakıt krizi sürüyor. Akaryakıt istasyonlarında meydana gelen uzun kuyrukları önlemek amacıyla harekete geçen İngiltere hükümeti, orduyu devreye sokmaya karar verdi. Bu kapsamda orduda görevli olan 150 civarındaki tanker şoförünün ihtiyaç olması durumunda harekete geçebilmeleri maksadıyla eğitildikleri kaydedildi. İşletmelerden sorumlu bakan Kwasi Kwarteng, alınan kararın “tedbir maksatlı” alındığını söyleyerek mantıklı bir adım atıldığına vurgu yaptı.

“Tedarik zincirine ek kapasite sağlanacak”

Kwarteng, “Eğer gerekirse askeri personelin konuşlandırılması, yakıt talebindeki ani artışların sebep olduğu yığılmayı hafifletmeye yarayacak geçici bir önlem olarak tedarik zincirine ek bir kapasite sağlayacaktır.” dedi.

İngiliz medyası tarafından da ilk aşamada 75 şoförün beklemede kalacağını, eğer gerekli olursa 150 şoförün müdahalede bulunacağı ifade edilirken, şoförlerin şimdiye 5 güne dek süren özel bir eğitime ihtiyaçları olduğu ifade edildi.

Özel sürücü ehliyetlerinin geçerlilik süresine uzatma

Hükümet tarafından ayrıca, akaryakıt gib yanıcı ve tehlikeli madde taşımaya izin veren özel sürücü ehliyetlerinin de geçerlilik sürelerine uzatma geldi. 27 Eylül-31 Aralık tarihlerinde bitecek ADR sürücü belgelerinin geçerlilik süresi, sınav veya yeni eğitim olmaksızın 31 Ocak 2022 tarihine dek uzatılacak.

“Sağlık çalışanları öncelikli olsun” talebi

Hemşireler, doktorlar, bakım ve cezaevi personeli de akaryakıt satışlarında kendilerine öncelik verilmesi gerektiği çağrısı yaptı. İngiltere Evde Bakım Derneği’nce, personelin benzin kuyruğunda kalmasından dolayı insanların evlerde uzun zaman bakıcılarını beklediğinin altı çizildi.

Akaryakıt krizinin geçmişi…

Şoför eksikliğinden İngiltere’de tedarik yapılamadığından kimi benzin istasyonlarının stoklarının azalmasından dolayı pompaları kapatması halk arasında paniğe sebep olmuştu. Benzin istasyonlarına gidenler uzun kuyruklar oluşturmuş ve hükümet ise gereksiz yere yakıt alan insanları kuyruk oluşturmakla suçlamıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.