habernediyor.com

İngiliz milletvekilleri AP'den çıkmaya başladı

DÜNYA

İngiltere'nin AB'den (Avrupa Birliği) resmi olarak ayrılmasına saatler kala, İngiliz parlamenterler Brüksel'deki AP (Avrupa Parlamentosu) binasından çıkış yapmaya başladı.

Avrupa Parlamentosunun (AP) Brexit Partisi üyesi milletvekili Ann Widdecombe, Avrupa Parlamentosu binası çıkışında basın mensuplarının soruları cevaplandırdı. Brexit Partisi üyesi milletvekili Ann Widdecombe yaptığı açıklamada, İngiltere'nin 40 yıl sonra Avrupa Birliğinden (AB) ayrıldığını, bunun da Brexit Partisi ve lideri Nigel Farage sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

AP Brexit Partisi üyesi milletvekili Ann Widdecombe, "Bugün bağımsızlığımızın başlangıcını kutluyoruz. Kendi yasalarımızı belirleyebileceğiz, sınırlarımızı kontrol edeceğiz, ticaret anlaşmalarımızı yapacağız. İngiltere geleceğe büyük bir sevinçle bakabilir. Görevimizi tamamladık ve gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrılan İngiliz vekil sayısı 73

Avrupa Parlamentosunda (AP) 73 İngiliz vekil bulunuyordu. Brexit'le birlikte 73 boşalacak sandalyelerin 27'si diğer üye ülkeler arasında paylaşılacak, kalan 46 sandalye ise gelecekte üye olacak ülkeler için saklı tutulacak.

İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasında varılan Brexit anlaşmasına göre, ülke 31 Aralık'a kadar fiilen Avrupa Birliğinin üyesi kalacak fakat siyasi karar mekanizmalarında bulunmayacak. Bu geçiş döneminde taraflar, kapsamlı bir serbest ticaret anlaşmasına varmak için müzakere yapacaklar.

İngiltere'nin geçiş dönemini uzatmak istemesi durumunda en geç haziranda talepte bulunması gerekiyor. Fakat İngiltere Başbakanı Boris Johnson hükümeti, uzatma talep etmeyeceğini ve bir anlaşmaya varılsa da varılmasa da İngiltere'yi Avrupa Birliğinden (AB) 31 Aralık'ta bütünüyle ayıracağını ilan etmiş durumda.

İngiltere 2016 yılında yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 oy oranıyla Brexit kararı almıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.