habernediyor.com

Fransa'da orman yangını: Birçok yol kapatıldı, 7 bin kişi tahliye edildi

DÜNYA

Fransa'nın güneyinde pek çok bölgede meydana gelen orman yangınları sebebiyle 10'u aşkın yol kapatılırken, 7 bin kişi ise tahliye edildi. Hava ve karadan müdahaleyle yangın söndürme çalışmaları sürerken, 5 itfaiye erinin bu çalışmalar sırasında yaralandığı açıklandı.

Pazartesi günü, Fransa'nın güneyinde bulunan pek çok bölgede başlayan yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

7 bin kişi tahliye edildi

Var bölgesinde bulunan Saint Tropez sahilinden yangın gözlenirken, dumanlar ve aktif olarak çalışan yangın söndürme uçakları çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kaydedildi. Yangının başından beri bölgeden 7 bin kişi tahliye edildi ve 10'u aşkın otoyol acil olaylar hariç kullanıma kapatıldı. 900’e yakın itfaiye erinin müdahalede bulunduğu yangında 6 bin 700 hektarlık alan küle döndü. Yangınların etkisini hissettirdiği bölgelerden biri olan Aude valiliğinden gelen açıklamada, yangın söndürme çalışmaları esnasında 5 itfaiye eri yaralandı.

Yolları kontrol etmek amacıyla 120 jandarma eri çalışırken, 3 helikopter, 11 Canadair uçağı, ve 2 Dash yangın uçağı olmak üzere toplamda 400 yangın söndürme seferi düzenlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Var bölgesinde düzenlenen Bormes-les-Mimosas kentinin kurtuluşunun anma törenine katıldı ve "Yangın bize topraklarımızın, günlük yaşamımızı oluşturan pastoral yerlerin, manzaralarımızın kırılganlığını ve tutuştuklarında cehennem olabileceğini anımsatıyor.” açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.