habernediyor.com

Boris Johnson’ın gözü tekrar başbakanlık koltuğunda

DÜNYA

Temmuz ayında istifa eden İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson, bir kez koltuğa oturmak için Karayipler’deki tatilini yarıda keserek ülkesine döndü. 

İngiltere’de Liz Truss’ın istifası sonrası, yeni başbakanın kim olacağı merakla bekleniyor. Edinilen bilgilere göre Karayipler’de tatil yapan eski başbakan Boris Johnson, Liz Truss’ın istifasını öğrenir öğrenmez yeniden ülkeye dönmeye karar verdi. Gelişmeyi takipçilerine ‘son dakika’ olarak duyuran İngiliz medyası, Johnson’ın dönüş yolculuğundan kareler paylaştı. 

En büyük rakibi Rishi Sunak

Henüz adaylığını açıklamasa da Boris Johnson’ın yeniden başbakanlık koltuğuna talip olduğu öne sürüldü. İngiliz basını; eski Savunma Bakanı Ben Wallace, İş Dünyasından Sorumlu Bakan Jacob Rees-Mogg ve istifa eden Liz Truss’ın Boris Johnson’ın dönüşünü desteklediğini yazdı. Johnson’ın bu süreçte en büyük rakibi ise Hint kökenli Rishi Sunak olarak görülüyor. Boris Johnson’ın kabinesinde Hazine Bakanı olarak görev yapan Rishi Sunak’ın bir kez daha başbakanlık için kolları sıvadığı iddia edildi. Başbakanlık yarışı için adı geçen diğer isim ise Muhafazakâr Parti Meclis Grubu Başkanı Penny Mordaunt olarak dikkat çekiyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.