habernediyor.com

Uzay araştırmaları için yeni umut: 28 bin yıl dayanan pil üretildi 

BİLİM-TEKNOLOJİ

Kaliforniya’da bulunan bir batarya şirketi, uzay araştırmaları için umut olacak bir yeniliğe imza attı. Şirket, nükleer atıkları ve elmasları kullanarak 28 bin yıl dayanma kapasitesi olan pil üretti. 

ABD Kaliforniya’da kurulmuş bir batarya şirketi, tanıttığı yeni ürünü ile herkeste hayranlık ve heyecan uyandırdı. Özellikle uzay araştırmalarında sıkça kullanılması beklenen yeni ürünün, tam 28 bin yıl ömrü olan bir adet pil olduğu açıklandı.

Nano Diamond Battery isimli batarya şirketi, bu uzun ömürlü pili elmas ve nükleer atıklardan ürettiklerini ve “asla bitmediğini” belirtti. Şirketin verdiği ayrıntıya göre bu elmas pil, gücünü, nükleer atıklarından alacak. 



Şarj edilmesine gerek yok

Pek çok kişinin “şarj edilebilen” pil olduğunu düşündüğünu elmas pilin öyle olmadığı ise şirket tarafından açıklandı. Batarya, geri dönüştürülen izotoplardan aldığı enerji sayesinde şarj edilmesine gerek kalmadan kullanılabilecek. 

28 bin yıllık ömür biçilmesinin sebebi ise izotopların binlerce yıllık ömrünün bulunması ve elmasların da “mükemmel” ısı iletkeni olmasından kaynaklanıyor.

Söz konusu pilin 2023 senesinde kullanılmaya başlanması ve özellikle uzay araştırmaları konusunda yeni bir dönemi başlatması bekleniyor.

Şirket ayrıca yeni bir batarya üzerinde çalıştıklarını ve bu bataryanın tüm elektronik cihazlarda kullanılabilecek, 9 senelik ömrü olan bir batarya olduğunu belirtti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.