habernediyor.com

Şarj etmeden 1 ay boyunca gidebilen otomobil üretildi

BİLİM-TEKNOLOJİ

Çinli güneş filmleri firması Hanergy, bir ay boyunca şarj etmeye gerek kalmadan günlük 20 km yol kat edebilen elektrikli araç ürettiklerini ifade etti.

Merkezi Çin’de bulunan Hanergy firması, gücünü güneşten alan elektrikli bir otomobil üzerinde çalışıyor. Yeni otomobilin özellikleri şimdiden heyecan verici zira araç bir ay süresince her gün şarj etmeye gerek kalmadan 20 km yol kat edebiliyor.

Hanergy ince güneş filmlerinde uzmanlığı bulunan bir firma. Yakın zamanlarda güneş enerjisinden destek alan bir elektrikli otomobil projesi için Jiangsu Joylong Automobile isimli bir Çinli otomobil üreticisiyle Hanergy ortaklık sağladı. Şirket şu günlerde otomobilin verimlilik testlerini gerçekleştiriyor. Mevcut test sonuçlarından hareketle otomobilde bulunan ince güneş filmlerinin yardımıyla otomobilin 1 ay boyunca günlük 20 km yol gidebildiği tespit edildi.

Pil seviyelerinin seyahat edilen bütün günlerde %60-80 oranında seyrettiğini tespit etmek oldukça iyi görünüyor. Aslına bakılırsa, araba bunun üzerine 30-80 km daha yol alabiliyor. Bu rakam da ortalama olarak günlük iş vs. gidiş gelişleri için oldukça yeterli görünüyor.

Otomobil tasarımsal olarak değerlendirildiğinde ise dikkat çekici bir özelliği bulunmuyor.

Hava koşulları ne olursa olsun…

Şirket, otomobil içerisinde bulunan ince güneş panelleri sayesinde aracın bulutlu günlerde dahi güç ürettiğini iddia ediyor. Bu doğruysa çok önemli bir başarı zira hava koşullarının durumu şimdiye dek güneş panellerinden elde edilen enerjiyi zaman zaman kısıtlaması yönüyle tartışmalara neden olmuştu.

Hanergy güçlü güneş filmleri üreten Çin'in lider firmalarından biri.

Hanergy firmasının CEO’su Lu Tao, mevcut uzun ömrü daha da ileriye taşımak için diğer elektrikli otomobil üreticileriyle iş birliği içerisinde olmayı hedefliyor. Kim bilir belki de ileride şarj etmeksizin daimi bir güç kaynağını araçlarımızda görmeye çok uzak değilizdir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.