habernediyor.com

Aliexpress Nedir? Nasıl Kullanılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ

EBay ve Amazon gibi çok daha ucuz fiyatlarda satış yapılması için kurulan çevrimiçi bir alışveriş sitesi olan aliexpress 2010 yılında kurulmuştur. Çin merkezli alışveriş devi hesaplamaya ve e- ticarete odaklıdır. Alibaba’ya ait olan site, ilk etapta Çinli firmaların yabancılara satıl yapması için kurulmuştur. Sonrasında diğer ülkelerden gelen firmaların katılımları ile dünyanın en büyük internet sitesine dönüşmüştür. Günümüzde milyonlarca ürünü içinde barındıran çevrimiçi bir pazar haline gelmiştir.

Aliexpress Nasıl Kullanılır?

Bu pazar içinde yer almak için web sitesine girerek kaydol kısmından ücretsiz olarak hesabınızı oluşturmalısınız. Hızlı üye olmak isteyenler içinde ayrı bir bölüm bulunuyor. Kayıt formunda e-posta ya da Google, Facebook, VK gibi hesapları kullanarak yeni hesaplar oluşturulabilir. Üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından aliexpress üzerinde alışverişe başlayabilirsiniz.

Aliexpress Gümrük Vergisi Ne Kadardır?

Son derece ucuz fiyatlarla alışveriş imkanı sunulan platformda yurt dışı bağlantılı e- ticaret sitelerinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vergi kanunlarına göre vergi yansıtılır. Türkiye üzerinden yapılan alışverişlerde 8 TL gümrük sunum ücreti ve 0,80 TL damga vergisi alınır. 2019 yılında yapılan değişikliklerde ise toplam sipariş bedeli üzerinden yüzde 20 gümrük vergisi ödeme zorunluluğu gelmiştir.

Aliexpress’i Kimler Kullanabilir?

Çok uluslu bir e-ticaret sitesi olan aliexpress uluslararası piyasada hizmetler veriyor. Dünyadaki tüm bölgelerin kullanımına açıktır. Alternatif dil seçenekleri sunan sitede pratik bir şekilde alışverişler yapılabilir. Android ve İOS üzerinden uygulamayı indirerek daha güvenli bir şekilde alışverişler yapılabilir. Site üzerinden indirim fırsatlarını takip ederek daha ucuza ürünler satın alınabilir. 14 farklı ödeme seçeneği ile güvenli bir alışveriş imkanı bulunan site üzerinden kullanıcılar en çok kredi kartı ile ödeme seçeneğini tercih ediyor. Kargo aşamasında pek çok firma ücretsiz kargo seçeneği sunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.