Zuhal Ebrar Yıldız'ın ölümü: Bir polis tutuklandı

İstanbul Beyoğlu'nda plakasız ve çalıntı motosikletlerle emniyet güçlerinden kaçmaya çabalayan şüpheli şahısların engellenmesi amacıyla açılan ateşte ağır yaralanan Zuhal Ebrar Yıldız'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesine dair gözaltına alınan iki şüpheli emniyet mensubundan biri tutuklandı.

YAŞAM 13.12.2022, 01:30 13.12.2022, 17:48
Zuhal Ebrar Yıldız'ın ölümü: Bir polis tutuklandı

Olaya dair gözaltına alınan iki polis, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adalet Sarayı'na nakledildi. 

H.B. adlı polis, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, A.D. ise 'taksirle ölüme yol açma' suçundan hakimliğe getirildi.  

Savcılığın sevk yazısında şüpheli emniyet mensuplarının, haklarında yağma suçu gerekçesiyle yakalama kararı olan iki şüpheliyi kovaladıkları esnada ateş açtıkları belirtildi.

Açılan ateş esnasında olay mahallinde yaya olarak bulunan Zuhal Ebrar Yıldız'ın (18) sırtından vurularak vefat ettiği kaydedilen sevk yazısında, tutanaklarda, maktulün A.D.'ye ait silahtan çıkan kurşunla vurulduğunun belirlendiği ifade edildi. 

Yazıda, bahse konu deliller doğrultusunda güçlü suç şüphesi olan A.D.'nin tutuklanması talep edildi.

Şüpheli polis memuru, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 



Olay

İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 11 Aralık saat 20.30 sularında Kaptanpaşa Mahallesi'nde takip edilen iki şüpheli şahsa, kullandıkları plakasız ve çalıntı motosikletlerle kaçmaya çabalarken engel olmak maksadıyla polislerce ateş edildiği kaydedilmişti.

O sırada yaya olarak olay yerinde bulunan yurttaşın polislerce açılan ateş neticesinde yaralandığı ifade edilen açıklamada, "Yaralı yurttaşımız, kaldırıldığı hastanede gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın yaşamını yitirmiştir." denilmişti.

Husus ile ilgili idari ve adli tahkikat başlatıldığı belirtilen açıklamada, kimlikleri belirlenen S.Ç. (27) ve B.P. (19) adlı şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik faaliyetlerin devam ettiği bildirilmişti.

Bahse konu açıklamada, olaya karışan iki emniyet mensubunun gözaltına alındığı ifade edilmişti.

Yorumlar (0)