Zonguldak'ta sultan papağanı 'Limon' ile sahibinin dostluğu

Zonguldak'ta ikamet eden Mertcan Aydım, 7,5 yıl evvel sahiplendiği ve seneler içinde sıkı bir dostluk kurduğu 'Limon' adlı sultan cinsi papağanıyla gün içinde çok sayıda aktiviteyi beraber yapıyor.

YAŞAM 15.07.2021, 00:02 15.07.2021, 17:47
Zonguldak'ta sultan papağanı 'Limon' ile sahibinin dostluğu

Zonguldak'ta yaşamını sürdüren Mertcan Aydım'ın 7,5 yaşındaki 'Limon' adlı papağanıyla arasında oluşan bağ, görenlerin ilgisini çekiyor.

Tepebaşı Mahallesi'nde ikamet eden çağrı merkezi çalışanı 27 yaşındaki Aydım, 7,5 yıl evvel Karabük Üniversitesi'nde eğitim gördüğü dönemde sultan cinsi papağan sahiplendi.

Her yere beraber gidiyorlar

Limon adını verdiği papağanıyla zamanla aralarında kuvvetli bir bağ oluşan Aydım, nereye giderse gitsin 'can dostunu' yanından bir an bile ayırmıyor.

Omzundan bir an bile inmeyen papağanıyla araçta gezinti ve yürüyüş yapan, beraber tahterevalliye binip yemek yiyen Aydım, kafese gerek kalmadan papağanıyla dışarıda vakit geçirebiliyor.

Gittikleri yerlerde birçok kişi tarafından tanınan ikilinin kurduğu dostluk görenleri hayrete düşürüyor.

"O ailemizin bir üyesi"

Mertcan Aydım, 7,5 yıl evvel henüz 20 günlükken papağanını sahiplendiğini, o günden beri hiç ayrılmadıklarını dile getirdi.

Papağanı ile arasında güçlü bir ilişki olduğuna işaret eden Aydım, "Gün içerisinde beraber yemek yemeye, denize, parka gidiyoruz, arabayla gezintiye çıkıyoruz. Parkı çok seviyor. Ormanlık bölgeleri sevdiğinden buralarda zaman geçiriyoruz. Yalnızca kış aylarında evde vakit geçiriyoruz." diye konuştu.

Aydım, genellikle aynı mekanlara gittiklerini, Limon'u tanıyan birçok kişinin onunla vakit geçirdiğini söyleyerek, "Ben müsaade etmeden başkalarına gitme durumu olmuyor. İzin verdiğim takdirde ayırt etmeksizin kendisini herkese sevdirebiliyor. Limon artık ailemizin bir üyesi. Ailem ilk etapta Limon'u istemedi. Limon, kendisini sevdirdikçe ailem de ona alıştı. Ailem artık bana, 'Sen evden gidebilirsin, Limon gitmesin.' diyor. Limon'a inanılmaz bir şekilde bağlandılar." sözlerini sarf etti. 

Limon'un kendisine iyi bir arkadaş olduğunu ifade eden Aydım, "Bizimkisi tamamen karşılıksız sevgi. Bana bağlılığını her şekilde gösteriyor." dedi.

Yorumlar (0)