Zincirini kırıp ağlayarak askerin peşinden koştu

Zincirini kırarak yaralı askeri taşıyan ambulansın peşinden 3 kilometre koşan köpeğin gözyaşı dökmesi görenleri duygulandırdı.

YAŞAM 04.12.2019, 14:36
Zincirini kırıp ağlayarak askerin peşinden koştu

Suriye'nin Tel Abyad şehrinde roketli saldırıda ağır yaralanan Tankçı Uzman Çavuş Şevket Tekin'in Şanlıurfa'daki hastaneye götürüldüğü ambulansın peşinden gözyaşı dökerek koşan köpek görenleri de ağlattı.

Zincirini kırarak ambulansın peşinden hastaneye kadar koşan köpeğin sosyal medyada dolaşan fotoğrafı ise herkesi duygulandırdı.

Suriye'nin Tel Abyad kentinde bulunan Tekçe Hudut Karakolu'na bölücü terör örgütü YPG/PKK tarafından atılan havan mermisi ile ağır yaralanan ve Akçakale Devlet Hastanesine getirilen Tankçı Uzman Çavuş Şevket Tekin’in bulunduğu ambulansı gören köpek, bağlı olduğu zincirini kırarak ambulansın arkasından can havliyle 3 kilometre boyunca hastaneye kadar koştu.

Hastanede şehit olan askerin arkasından gözyaşı döken köpeğin o anları ise hastanenin güvenlik kameralarına da yansıdı. Köpeğin gözyaşı dökerken çekilen fotoğrafı ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Duygulandıran fotoğraflar ise büyük ilgi gördü.

İsmi "Kral" olan pitbul cinsi köpeğin sahibi Ömer ve Recep Kahraman kardeşler, köpeğin zaman zaman patlamalardan etkilendiği ve ani trafik kazalarında yüksek refleksler gösterdiğini anlattılar.

2,5 yaşındaki köpeğin bakıcısı Ömer Kahraman ise şunları söyledi:

"Köpeğimiz geçen gün şehidin ambulansla geçtiği gün, tellerin arasından ambulansın kaza yaptığı sırada ambulansın içine giriyor. Kaza yapınca köpeğin ilk yardım eğitimi var tabii. Şehidi ambulansta görünce şehidi hastaneye kadar takip ediyor. Köpek hastanede gözyaşı döküyor. Tabii bu duruma halkımız çok fazla ilgi gösterdi. Bu durumu vatandaşlar Facebook’ta paylaşmış biz de gittik köpeğimizi hastaneden getirdik. Biz köpeğimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Tabii hayvan o olaydan sonra bayağı yıprandı."

Yorumlar (0)