Zihinsel engelli genç darp edildi, çevredekiler izledi!

Diyarbakır'da yaşayan zihinsel engelli 16 yaşındaki genç, üzerine su dökülerek sokak ortasında darp edildi. Olay, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, çevredeki vatandaşların engelli gence yardım etmek yerine durumu video çekmesi tepkilere yol açtı.

YAŞAM 04.10.2019, 13:26 04.10.2019, 13:40

Olay, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri semtinde bulunan bir sitenin önünde meydana geldi. 

İddiaya göre, zihinsel engelli 16 yaşındaki Emre Oruç'un üzerine sitesi yöneticisi, kapıcısı ve çevredeki esnaf tarafından kirli su döküldü.  Zihinsel engelli genç, daha sonra gözü dönmüş caniler tarafından paspas sapı ve tekmelerle darp edildi. Yaşanan bu olay, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

"Keşke olmasaydı, yapmasaydılar"

Görüntüleri izleyip çocuğunun darp edildiğini gören Emre Oruç'un babası Ahmet Oruç, şaşkınlığa uğradı. Yaşanan olay karşısında şok geçirdiğini ifade eden acılı baba Oruç, "Daha önce de bu durum yaşanmıştı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Keşke olmasaydı, yapmasaydılar. Engelli vatandaşlarımıza daha duyarlı yaklaşmamız gerekiyor. Bu cahilliktir, şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağım." diye konuştu.

Müdahale etmek yerine video çektiler

Diğer yandan, olay anında duruma müdahale etmeyip engelli gencin darp edilmesini cep telefonlarına kaydeden şahıslara aile tarafından tepki gösterildi.

Yorumlar (0)