Zeynep nine tezgâhına kavuştu

Daha önce zabıta memurlarınca tezgâhına müdahale edilen 91 yaşındaki Zeynep ninenin en iyi müşterileri şimdi zabıta memurları oldu.

YAŞAM 15.12.2019, 13:53
Zeynep nine tezgâhına kavuştu

Bursa’da kurulan Tahtakale Köylü Pazarı’nda satış yaptığı tezgâha zabıtanın müdahale ettiği 91 yaşındaki Zeynep Karabıyık, artık tezgâh açtığı pazarda rahatça satış yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Tahtakale’de belirlenen saatler dışında tezgâh kurduğu için zabıtanın müdahalesiyle karşılaşan 91 yaşındaki Zeynep Karabıyık, müdahale eden zabıta memurlarına ağlayarak engel olmaya çalışınca Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Osmangazi Belediye Başkanı ve İlçe Başkanının ziyaret ettiği ve elini öperek gönlünü aldığı Zeynep Karabıyık, şimdi tarlada yetiştirdiği sebze ve meyveleri gönlünce satabiliyor. 

"Onlar benim evlatlarım"

Kendisini ziyaret eden AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez’i karşısında görünce çok mutlu olduğunu söyleyen Zeynep nine, "Belediye başkanı tarlaya kadar gelip beni ziyaret etti, çok sevindim. Şimdi de tezgâhıma kadar gelmiş, sağ olsun. Ama ortada büyütülecek bir şey yoktu. Zabıtalar benim evlatlarım, onlar da vazifelerini yaptılar.” diye konuştu.

O günü anlatan Zeynep nine, “Aslında hata bendeydi, zabıtalar hiç kötü davranmadılar. Ürünlerimi bana geri verdiler. Bazen gelip alışveriş yapıyorlar, birlikte çay içiyoruz. Ben onları çok seviyorum.” sözlerini kullandı.

Ufuk Cömez ise, onu mutlu görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Cömez, Zeynep ninenin yaşanan tatsızlığı tamamen unuttuğunu, şimdi rahatça satış yaptığını, bazen zabıta memurlarının da kendisine alışverişe gelip elini öptüklerini söyledi.

Yorumlar (0)