'Zeynep'in hedefi Guinness'e girmek

Başkent Ankara'da Zehra Oya Buldu'ya ait olan ve 23 yaşında olduğu kaydedilen 'Zeynep' adlı Alman kurdu kırması köpeğin 'hayatta olan en yaşlı köpek' unvanını alması için Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaat edildi.

YAŞAM 26.12.2022, 20:08
'Zeynep'in hedefi Guinness'e girmek

Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaat eden ve sürece katkı sunan hayvansever Mehmet Armağan Akçay (79), basın mensuplarına 'Zeynep' adlı köpek için değerlendirme aşamasına başlandığını bildirdi.



"Sağlık durumu iyi"

Yaşının tespit edilmesi maksadıyla iki defa kontrolden geçen 'Zeynep'in üçüncü sağlık kontrolünü ise veteriner Reşat Nuri Aslan gerçekleştirdi.

Muayenenin akabinde, "Bahse konu unvanı almayı gerçek anlamda hak ettiği kanaatindeyim." diyen Aslan, müracaat sürecinde gerçekleştirilmesi gerekli tespitlere dair, "Bunlardan en önemlisi ise kemik tespiti, onu da radyolojik muayenelerle gerçekleştiriyoruz. Bazı yönlerden kemiklerinin röntgeni çekiliyor. Kemik yaşı tespit edilmeye çalışılıyor. Bunun dışında da sağlık durumu gayet iyi, vital bulguları değerlendiriliyor." sözlerini sarf etti. 



"Altı kedi ile birlikte yaşıyor"


"Zeynep binadaki çocuklarla beraber büyüdü." diyen sahibi Zehra Oya Buldu (75) ise köpeğinin altı kediyle birlikte aynı evde yaşamını sürdürdüğünü ve dost canlısı olduğunu dile getirdi. Buldu, ilkbahar ve yaz aylarında dışarı çıkarak yürüyüş yaptıkları 'Zeynep' ile zaman geçirmekten ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. 



Unvana sahip olan köpek 22 yaşında

24 Eylül 2000 senesinde ABD'de dünyaya gelen 'Gino', 'hayatta olan en yaşlı köpek' unvanına sahip. 'Tüm zamanların en yaşlı köpeği' unvanı ise 29,5 sene yaşayan 'Bluey' isimli, Avustralya'daki bir köpeğe ait.

Yorumlar (0)