Zaten sıcak, daha da sıcak olucak!

Geçtiğimiz haftadan itibaren sıcak hava dalgası altında perişan olan vatandaşa Meteoroloji, "Daha da sıcak olacak" dedi. Bu Cumartesi gününe kadar kafasını suya sokan daha çok insan görülecek.

YAŞAM 01.09.2020, 16:53
Zaten sıcak, daha da sıcak olucak!

Geçtiğimiz hafta sonuna doğru başlayan ve bugüne kadar güçlü şekilde maruz kalınan sıcak hava dalgasının ülke genelinde etkisini daha da artıracağı ve cumartesi gününe kadar daha çok perişan edeceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşı güneş çarpmaları gibi durumlara karşı tedbirli davranmaya davet etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin ve değerlendirmelerine göre, geçen hafta cuma gününden itibaren başlayarak yurdu etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası, cumartesi gününe kadar etkisini çok daha fazla artıracak.

Mevsim normallerinin 12 derece üzeri

Sıcaklıklar; Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde olacak. Diğer yerlerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin 8-12 derece üzerine çıkacak.

Rekor gelebilir!

Hava sıcaklıklarının; İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde "Eylül ayında kaydedilmiş en yüksek sıcaklık" değerine yaklaşabileceği hatta yer yer üzerine çıkarak rekor kırabileceği belirtiliyor.

Aşırı sıcaklar ne zaman bitecek?

Aşıkrı sıcak havanın cumartesi gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak ülke genelinde azalması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde ise hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olacak. Güney kesimlerde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Saat 11.00-16.00 arasına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgası sebebiyle güneş ışınlarının 11.00-16.00 saatleri arasında dik geldiğini hatırlatarak, bu saatlerde mümkünse yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmaması gerektiğini, sağlıklı bireyler de dâhil olmak üzere sıcak çarpmasına karşı tüm vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarının önem arz ettiğini belirtiyor.

Cumartesi gününe kadar bazı il merkezlerinde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde:

Ankara 38 °C
İstanbul 32 °C
İzmir 37 °C
Çanakkale 36 °C
Denizli 40 °C
Afyonkarahisar 36 °C
Uşak 36 °C
Adana 44 °C
Hatay 42 °C
Kahramanmaraş 44 °C

Antalya 39 °C
Isparta 38 °C
Burdur 38 °C
Osmaniye 44 °C
Çankırı 41 °C
Eskişehir 38 °C
Konya 39 °C
Yozgat 36 °C
Sivas 36 °C
Kayseri 38 °C
Kırşehir 39 °C
Nevşehir 36 °C
Niğde 36 °C

Kırıkkale 40 °C
Karaman 37 °C
Aksaray 38 °C
Bolu, 37 °C
Düzce 40 °C
Kastamonu 38 °C
Çorum 40 °C
Amasya 42 °C
Tokat 40 °C
Malatya 38 °C
Elazığ 38 °C

Yorumlar (0)