Zarftan kimyasal toz çıktı... Evin kapısı mühürlendi

Aksaray'da zarfın içinden çıkan kimyasal tozdan etkilenen Köse ailesinin evi mühürlendi. Karantina noktasına alınan İlyas Köse, eşi, iki çocuğu ve yardıma gelen komşularının hastanede tedavileri devaö ediyor. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekiplerinin incelenmek üzere numune aldığı tozun, şarbon olabileceği ifade edildi. 

YAŞAM 25.11.2019, 11:31
Zarftan kimyasal toz çıktı... Evin kapısı mühürlendi

Olay, dün akşam Aksaray'ın Hamidiye Mahallesine bağlı 704 Sokak'taki 5 katlı binanın birinci katında gerçekleşti. Bir haftadır İstanbul'da olan ve dün Aksaray'a dönüş yapan İlyas Köse, önce iş yerine gitti. Köse, kapının altından atılan isimsiz zarfı fark etti ve yerden alarak evine gitti.

Evde zarfı açınca içinde toz olduğunu anlayan İlyas Köse, daha sonra eşi Emine Köse (38), çocukları Nisa Yağmur (9) ve Kadir Nazım Köse (18) tozdan etkilendi. Bunun üzerine İlyas Köse, polis ve sağlık ekiplerini arayarak durumu bildirdi.

Şarbon olabileceği ihtimaliye AFAD'a haber verildi 

İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri, zarftan çıkan tozun şarbon olabileceği kuşkusuyla AFAD'a  (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, binayı tahliye ettikten sonra dezenfeksiyon işlemleri yapmak için bina önüne arınma çadırı kurdu. Özel kıyafetlerini giyen AFAD görevlileri, dezenfeksiyondan geçtikten sonra bina ile evin içinde biyolojik ve kimyasal madde ölçümleri gerçekleştirdi. Ölçüm sırasında herhangi bulguya denk gelinmedi. 

Özel kıyafetler giydirilerek hastaneye kaldırıldılar

Köse ailesi bireyleri ile yardım için gelen komşuları Bahtişen Altın (56), özel kıyafet giydirilerek arınma çadırında dezenfekte edildi.

5 kişi, sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede karantina noktasına alınan 5 kişinin tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Tozun ne olduğı öğrenilene kadar evin kapısı mühürlendi 

Diğer yandan, zarftan çıkan tozdan alınan numune, AFAD ekipleri tarafından incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Ailenin kaldığı evin kapısı ise tozun ne olduğu tespit edilene kadar mühürlendi.  

Yorumlar (0)