Zabıtalar namaz kılanlara şemsiye tuttu

Zabıta memurlarının, cuma namazı için camiye giden ancak sosyal mesafe sebebiyle içeride yer bulamadığı için yağmur altında namaz kılanlara şemsiye tuttuğu anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

YAŞAM 17.01.2021, 11:08 18.01.2021, 09:03
Zabıtalar namaz kılanlara şemsiye tuttu

Şırnak ilinin Uludere ilçesinde cuma namazını eda etmek için camiye gidenler, sosyal mesafe kuralı sebebiyle cami içinde yer bulamayınca namazlarını dışarıda kılmak zorunda kaldı.

Zabıta görevlilerinin dışarıda namaz kılan vatandaşların ıslanmaması için şemsiye tuttukları anlara dair görüntüler yeni çıktı.

Bu davranışlarıyla zabıta memurları gönüllerdeki tahtlara çıkarken, Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek'in çalışanlarını ödüllendirdiği de ortaya çıktı.

Durumu öğrenen habercilerin Belediye Başkanı Sait Ürek'e soru yöneltmesi üzerine Başkan Ürek, caminin kalabalık olması sebebiyle bazı vatandaşların dışarıda namaz kılmak zorunda kaldığını, dışarıda kalanların ıslanmasına gönülleri razı olmayan zabıta ekiplerinin ise şemsiye tuttuğunu söyledi.

Başkan Ürek şöyle devam etti:

"Tabii ki bunu duyunca çok duygulandım. Kardeşlerimi tebrik ediyorum. Çok güzel bir davranış. Bu yüzden kardeşlerimize hediyeler vermek istedim."

Namaz kılan vatandaşa şemsiye tutan zabıta memurlarından Serdar Alkın da dışarıda yağmur altında cuma namazını kılan insanları görünce dayanamadıklarını ve şemsiye tuttuklarını belirterek, "Namazlarını bitirinceye kadar şemsiye tuttuk. Fotoğraflarımızın çekildiğini sonradan öğrendik. Biri fotoğraf çekmiş, sosyal medyada paylaşmış. Başkanımız da o fotoğrafları görmüş. Sözleriyle bizleri onurlandırdı. Çok mutlu olduk. Desteklerinden ötürü başkanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Yorumlar (0)