Yüzüne asit atılmıştı...İlk defa duruşmaya katıldı!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek'e (20) asit türü sıvı atarak, yüzünün bir bölümünün yanmasına ve sağ gözünü kaybetmesine yol açtığı iddia edilen Casim Ozan Çeltik'in (23) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanması sürdürüldü. Duruşmaya ilk defa katılan Özek, "Yaşadığım şeyler kolay değildi. Kadına yönelik şiddet son bulsun." diye konuştu.

YAŞAM 26.11.2019, 16:43
Yüzüne asit atılmıştı...İlk defa duruşmaya katıldı!

Duruşma, İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yüzünün büyük kısmı yanan, sağ gözünü kaybeden, diğer gözünde kısmen görme kaybı olan ve Bodrum'da özel hastanede tedavisi yapılan mağdur Berfin Özek de duruşmaya ilk defa katıldı.

Duruşmada Özek'in annesi Zeynep, babası Yaşar ve ağabeyi Barış Özek ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve bazı kadın platformlarının temsilcileri de bulundu. 

Duruşma 7 Aralık'a ertelendi

Osmaniye 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu sanık Ozan Ç.,Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanığın avukatı, suç vasfının değişme ihtimaline karşı süre talep etti. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 7 Aralık gününe ertelemeye karar verdi. 

"Kadına yönelik şiddet son bulsun"

Mahkemenin ardından gözyaşlarına boğulan Berfin Özek, "Yaşadığım şeyler kolay değildi. Kadına yönelik şiddet son bulsun." şeklinde konuştu. 

"Sokağa çıkıp hayatına devam etmesinin doğuracağı sonuçlar olacak"

Berfin Özek'in avukatı Mehtap Sert, eksik konulara ilişkin beklentilerinin olduğunu bildirdi. Gelen raporlarda, sanığın o saatlerde olay yerinde olduğunun kesinleştiğini kaydeden Sert, şunları söyledi:

"HTS kayıtları ile ilgili rapor geldi. Sanığın o saatlerde olay yerinde olduğu netleşti. Savcılık makamınca iddianame 'kasten öldürmek' suçundan düzenlenmişti. Olması gerekende buydu. Sonuçta kadının hayatını karartan bir kimyasal dökülmüştü. Ancak şimdi iddia makamınca istenen ceza öldürme kastının olmadığına dair bir hukuki değerlendirme yaptı. Bu durumda alacağı ceza kasten öldürmeyle aynı olmayacağı için 1 yıldan 3 yıla, diye başlayan bir kanun maddesi. Üstten ceza verilse bile sanığın hükümle birlikte tahliye olması ve sokağa çıkıp hayatına devam etmesinin doğuracağı sonuçlar olacak. Tabi ki hakimin ne vereceği belli değil, bu sadece savcılık makamının mütalaası. Biz mütalaaya beyanda bulunmak için süre istedik."
 

Yorumlar (0)