Yüzlerce kişi tarlaya akın edip hasat artıklarını topladı

Sivas’ta yüzlerce ihtiyaç sahibi, hasat edilen tarlada toprak altında kalan patatesleri topluyor.

YAŞAM 04.10.2021, 21:54 05.10.2021, 16:23
Yüzlerce kişi tarlaya akın edip hasat artıklarını topladı

Kentte ekim ayının gelmesiyle birlikte toplama olgunluğa erişen patatesler hasat edildi. Çiftçiler tarlasını bir sonraki seneye hazırlamak için sürmeye başladı. 

Kışlık patates ihtiyaçlarını karşılıyorlar

Hafik ilçesine bağlı Göydün köyünde yer alan patates tarlasında hasadın ardından insan yoğunluğu yaşandı. Hasadın bitimiyle birlikte tarla traktör yardımıyla sürülürken, yurttaşlar hasat sonrası toprak altında kalan patatesleri tek tek topluyor. Derinde kalan patatesleri ise yurttaşlar çeşitli yöntemlerle bularak çıkarıyor. Çevre köylerden gelen çok sayıda kişi, kışlık patates ihtiyacını ücretsiz olarak bu şekilde karşılamış oluyor.

"İhtiyaç sahipleri topluyor"

Tarlaya patates toplamaya gelenlerden Ahmet Yıldırım, “Patates söküldükten hemen sonra tüccar alıp malını götürüyor. Götürdükten sonra tarlada kalanları ihtiyacı olanlar olarak gelip topluyoruz. Arsa sahipleri de tarlayı sürüyorlar ve patates çıkıyor. Böylelikle kışlık patates ihtiyacımızı karşılamış oluyoruz. Çevre köylerden herkes buraya geliyor. Görüneni alıyorlar, sonradan gelenler ise görünmeyenleri toprağın altından bulmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"300 kişi toplamaya geliyor"

Ramazan Tanrıverdi ise “Kışlık yiyecek patatesimizi buradan topluyoruz. Herkes gelip kendi yiyeceği kadarını topluyor. 300’e yakın insan var burada." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)